compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Gunda

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Gunda

Gunda filmstill

Gunda filmstill

Delen op facebook
Gunda
Nederlandse première: 17-6-2021
Noorwegen, Verenigde Staten, 2020, 93 min,

In Gunda wordt het dagelijkse leven gevolgd op de boerderij van de varken Gunda en haar metgezellen: twee koeien en een eenbenige kip. Gunda probeert zo goed mogelijk haar twaalf biggetjes op te voeden.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Gunda trailer en bijzonderheden

In zwart-wit gefilmd en zonder muziek of kunstmatige geluiden.
Superster acteur Joaquin Phoenix — Joker (2019), Her (2013), Walk the Line (2005) en Gladiator (2000) — en ster-regisseur Paul Thomas Anderson — Punch-Drunk Love (2002), "Magnolia (1999) en "Boogie Nights" (1997) —behoorden tot de eersten in de industrie die de film publiekelijk prezen.

Trailer van GundaBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Gundahttps://i1.ytimg.com/vi/z61lb5CMOLc/hqdefault.jpg2021-04-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Russische regisseur Victor Kossakovsky maakte eerder Aquarela (2018), ¡Vivan las Antipodas! (2011) en Svyato (2005).

Gunda - Bioscopen, Tijden & Tickets

Gunda in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Een hartveroverende en onvergetelijke film over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen 12 biggen grootbrengt.

Een hartveroverende en onvergetelijke film over Gunda, een varken dat op een idyllische boerderij in Noorwegen 12 biggen grootbrengt. In het mooiste zwart-wit gefilmd, met alleen de geluiden van de dieren zelf en hun omgeving, worden Gunda en haar biggen, wat koeien en een eenbenige kip, liefdevol en glorieus in beeld gebracht; extreem vertederend en hartverscheurend tegelijkertijd. Als vierjarige had Victor Kossakovsky een tijd lang een biggetje als zijn beste vriend. Het werd de bron voor zijn allereerste filmidee; een film over boerderijdieren, met een varken in de hoofdrol. Maar, terwijl hij uitgroeide tot een van de beroemdste documentaire regisseurs van de wereld, kreeg hij deze film maar niet van de grond. Tot na een kwart eeuw, de tijd eindelijk rijp bleek te zijn. In zijn zoektocht naar de ”Meryl Streep” onder de varkens vond hij Gunda. Hij zag het meteen: “Zij is zo krachtig in haar gezicht”. Haar volgen we terwijl zij biggen krijgt, ze verzorgt en opvoedt, ze uitfoetert als ze te lang klieren of de achterblijver weer liefdevol naar de groep duwt. Het is wonderbaarlijk meeslepend om te zien hoe de biggen opgroeien, hun omgeving onderzoeken en steeds volwassener worden. Het magnifieke camerawerk draagt daar enorm aan bij. Het zwartwit geeft het gras, de bloemen, de kippen en de varkens een diepte en intensiteit die je nog meer laten opgaan in alle belevenissen en ontdekkingen. Een unieke film, die sinds de première op filmfestival Berlijn een ware zegetocht maakt en Joaquin Phoenix en Paul Thomas Anderson als grootste fans heeft.

Productiemaatschappij: Hailstone Films (in association with), Louverture Films, Sant & Usant

Cast & Regisseur