compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Village

The Village

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarAngst

drama, romantiek, thriller

Pitch van The Village
The Village - 1
The Village - 1
Delen op facebook
The Village
Nederlandse première: 26-8-2004
Verenigde Staten, 2004, 108 min,
Pennsylvania, 1897. In de bossen rond een dorp houden zich mysterieuze wezens op, waardoor het alleen in de kleine, hechte gemeenschap veilig is. Dan krijgt de dochter van het dorpshoofd een relatie met een buitenstaander die haar vaders leiderschap in twijfel trekt.
bijzonderheden over The Village
Sigourney Weaver (Alice Hunt) had, nadat ze het script had gelezen, twee weken last van nachtmerries! De vierde bovennatuurlijke thriller van regisseur M. Night Shyamalan, die er zijn specialiteit van heeft gemaakt om het publiek koude rillingen te bezorgen.
Aanloop van The Village
M. Night Shyamalan werd in 1970 geboren als Manoj Nelliyattu Shyamalan. Het tussenvoegsel 'Night' is een grapje dat stamt uit zijn studententijd in Madras. Shyamalan groeide op in een sjieke buitenwijk van Philadelphia, waar hij een passie voor film ontwikkelde. Hij debuteerde met de comedy Wide Awake (1998) en brak door met The Sixth Sense (1999), Unbreakable (2000) en "Signs" (2002).
BioscoopAgenda van The Village

The Village in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.