compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Joaquin Phoenix stopt met acteren

Joaquin Phoenix stopt met acteren

Acteur wil zich richten op zangcarrière

3-11-2008 Tijdens de première van de film Two Lovers gaf acteur Joaquin Phoenix te kennen dat hij zijn acteercarrière zal beëindigen. De acteur die succes had met onder meer Gladiator en Walk the Line wil zich liever toeleggen op een zangcarrière.

Delen op facebook

De acteur werd tijdens zijn loopbaan als acteur tweemaal genomineerd voor een Oscar. Walk the Line was een van zijn grootste successen met een opbrengst van 119 miljoen dollar. Niet alles lukte even goed; zijn film Reservation Road wist in de VS in drie weken slechts een magere 122 duizend dollar op te brengen.

In Phoenix' meest recente en dus waarschijnlijk laatste film Two Lovers is hij te zien naast Gwyneth Paltrow en Vinessa Shaw. Zoals de titel al doet vermoeden raakt een man in een impasse als hij moet kiezen tussen twee vrouwen. De film was eerder te zien op het filmfestival in Cannes en heeft al een Gouden Palm-nominatie op zak.

Het zingen en gitaarspelen heeft Phoenix meegekregen bij de opnames van Walk the Line, de biopic over het leven van Johnny Cash. Phoenix en Reese Witherspoon zongen in die film alle nummer zelf, Phoenix leerde zelfs gitaarspelen. Hij wil zich nu op muziek richten en hoopt zijn publiek 'op dezefde manier emotioneel te raken' als hij deed als acteur.

Wanneer Two Lovers in Nederland te zien is, is nog niet bekend. Reservation Road is nog in een paar filmtheaters te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.