Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Mark Wahlberg

Mark Wahlberg

Mark Wahlberg: films, nieuws

 
Biografie van Mark Wahlberg
Mark Wahlberg werd in 1971 geboren in Bosten, Verenigde Staten. Nadat zijn ouders scheidden, werd Wahlberg op zijn veertiende van school geschopt en belandde hij in het criminele drugscircuit. Hij bracht vijftig dagen door in de gevangenis wegens zakkenrollerij. Daarna hielp zijn broer hem uit de ellende door hem tot zanger te kronen van zijn succesvolle band 'New Kids on the Block'. Hierdoor ontstond 'Marky Mark and the Funky Bunch' en zijn eerste (rap)nummer 'Music for the People' was een hit.

Via de band werd Mark Wahlberg model van onderbroekenmerk Calvin Klein. Wahlberg had in die tijd een bad boy imago en verscheen constant in het nieuws. In 1992 bracht hij een boek uit dat gewijd was aan zijn penis. Hij raakte vervolgens opnieuw in de problemen door zijn agressiviteit ten opzichte van (film)sterren. Toen hij uit de muziekwereld werd geschopt besloot hij te gaan acteren.

Zijn eerste grote rol was in Penny Marshalls Renaissance Man (1994). Ondanks achterdocht wegens zijn verleden als turbulente rapper, maakte hij een goeie indruk in de filmindustrie. Hij speelde in "The Basketball Diaries" (1995), Fear (1996) en Boogie Nights (1997). Keer op keer vertolkte hij karakters die goed bij zijn bad boy verleden pasten. Recent speelde hij in "Planet of the Apes" (2001) en The Italian Job (2003).
Trivia over Mark Wahlberg
Mark Wahlberg is van Zweedse, Ierse, Duitse en Franse afkomst.

Hij heeft twee dochters met "Rhea Durham".

Wahlberg beschouwt zijn rol in The Departed als één van zijn beste rollen.
Mark Wahlberg In het nieuws

Anthony Hopkins in Transformers 5

6-6-2016 Anthony Hopkins gaat een rol spelen in het vijfde deel van Transformers. Ook Mark Wahlberg zal weer terugkeren en Michael Bay regisseert.

Still uit The Danish Girl

Speelweek 2: nu in de bioscoop

13-1-2016 Wat komen er een hoop goede films uit deze week! We hebben de acht nieuwe films van deze week weer op een rij gezet. De film van de week is The Danish Girl.

'Nee'

24-8-2015 Ted was in 2012 een groot succes en ook recensenten waren enthousiast over de eerste lange film van Family Guy bedenker Seth MacFarlane. Een vervolg lag dan ook in de lijn der verwachtingen. Kan Ted 2 zijn voorganger evenaren? Nee.

TV-tip: Contraband, 20:30, Veronica

2-2-2015 Chris, gespeeld door Mark Wahlberg, heeft zijn leven als smokkelaar achter zich gelaten. Maar dan komt zijn zwager in de problemen en om te helpen moet Chris miljoenen aan valse bankbiljetten uit Panama zien te smokkelen.

TV-tip: Ted, 20:30 op Veronica

6-10-2014 Een jongen krijgt een teddybeer voor zijn verjaardag en wenst hem tot leven. De beer wordt algauw een wereldster. Jaren later is hij in de vergetelheid geraakt en woont nog steeds bij zijn eigenaar (Mark Wahlberg). Van Family Guy maker Seth MacFarlane.

<  123456  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Mark Wahlberg Feiten
Mark Wahlberg© 20th century Fox
acteur, producent
Geboren 5-6-1971
Mark Wahlberg heeft zich uit het drugscircuit omhoog weten te werken, eerst naar rapper en toen naar filmster. Hij vertolkte in zijn eerste films vaak de bad boys, in recentere films wordt hij al neergezet als held.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
82 films in Den Haag deze week
82 films in Den Haag deze week82 films zijn te zien in Den Haag deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl