compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 7-12 t/m 13-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 2: nu in de bioscoop

Speelweek 2: nu in de bioscoop

Wat komen er een hoop goede films uit deze week! We hebben de acht nieuwe films van deze week weer op een rij gezet. De film van de week is The Danish Girl.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

The Danish Girl gaat Einar Wegener (Eddie Redmayne), een succesvolle kunstenaar en gelukkig getrouwd met Gerda (Alicia Vikander). Einar voelt zich echter een vrouw en kan deze gevoelens niet langer onderdrukken. Gerda is begripvol maar realiseert zich ook dat hun huwelijk nooit meer hetzelfde kan zijn.

Deze film is gebaseerd op het leven van de echte Einar Wegener en de schilderijen van Gerda Wegener.

Lees ook de viersterren-recensie van deze film!

Voor Black gaan we naar België, en dan specifiek naar Molenbeek. Black is een moderne vertelling van het klassieke Romeo & Julia verhaal dat zich afspeelt in de buitenwijken van Brussel. Mavela is lid van de bende Black Bronx. Ze wordt verliefd op een jongen van de rivaliserende bende 1080-ers.

De wijk waarin dit zich afspeelt, Molenbeek, was in 2015 veel in het nieuws omdat het een broedplaats zou zijn voor terroristen.

Lees ook het mooie interview met de regisseurs van deze film!

Dan de film Race naar de maan (NL). Een groep surfers slaat de handen ineen om een rijke miljardair te stoppen. Die wil namelijk de complete voorraad van een schone energiebron in handen krijgen. Deze film is op enkele plekken ook onder de originele Engelse titel Capture the Flag te zien.

Met Criminal Activities maakt acteur Jackie Earle Haley zijn debuut als regisseur. Voor zijn film strikte hij John Travolta als maffiabaas.

Vier jongens denken veel geld te verdienen op de beurs na een tip. Het gaat echter fout en ze raken hun geld kwijt. Eén van hen heeft echter zijn inleg geleend van een maffiabaas. En dat was niet zo'n goed idee.

Iets heel anders is Elser: het waargebeurde verhaal over de verzetsstrijder Georg Elser. Toen Adolf Hitler in 1939 aan de macht kwam, was Elser een van de weinigen die hardop zijn tegenstand uitsprak tegen het bewind.

Het verhaal van Johann Georg Elser heeft tot de eind jaren '90 van de twintigste eeuw nauwelijks aandacht gekregen. Sindsdien is er herwaardering voor zijn daad.

Dan Daddy's Home: Brad is een aardige man die niets anders wil dan een goede stiefvader zijn voor de kinderen van zijn vrouw. Maar dan komt hun echte vader langs: de rebelse Danny. Stiefvader en vader moeten de strijd om de kinderen aan.

Hoofdrolspelers Mark Wahlberg en Will Ferrell waren eerder samen te zien in het hilarische The Other Guys De rol van de moeder wordt gespeeld door Linda Cardenelli. We kennen haar uit de TV-serie Freaks & Geeks.

El botón de nácar was al eerder te zien op het IDFA en gaat nu landelijk in première. Chili kent een zeer bijzonder landschap met een enorme kust, vulkanen, bergen en gletsjers. Deze documentaire vertelt het verhaal van het land, verteld door het water van de kust.

We sluiten af met de Nederlandse documentaire Sketches of Siberia: In 1913 maakte Fridtjof Nansen een expeditie van Noorwegen naar Siberië. In deze documentaire worden zijn fascinerende dagboekaantekeningen gespiegeld aan de huidige maatschappij.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.