compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 25-2 t/m 3-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Het beste van BiosAgenda: 2012

Het beste van BiosAgenda: 2012

Het jaar zit er bijna op: een mooi moment om terug te kijken. De redactie van BiosAgenda.nl beleefde in 2012 het drukste jaar ooit: nog nooit zo vaak maakten we reportages, interviews en setbezoeken. In dit overzicht zetten we aan paar hoogtepunten op een rij.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Allereerst waren daar de interviews. Mark Wahlberg was in Nederland om de film Ted te promoten. Onze reporter Pim Wijers kreeg het genoegen om zowel met Walhlberg als de teddybeer zelf te praten.

Dan Daniel Mulloy. Deze Britse filmmaker won al meerdere BAFTA's voor zijn korte films. Wij zochten hem op in Londen en praatten over zijn werk, het Go Short festival en meer.

Over Go Short gesproken: tijdens het festival was geluidskunstenaar Mel Kutbay te gast. De oude baas gaf een leuke presentatie weg en wij vroegen hem na afloop hoe hij het geluid zou maken van wanneer iemand's hoofd er af wordt gehakt met een zwaard.

Als redacteur moet je soms pijnlijke beslissingen maken: heb je een prachtig lang interview met George Sluizer gemaakt, moet je het eigenlijk inkorten. We konden dat bij dit interview over Dark Blood niet over ons hart verkrijgen om het stuk in te korten: goed leesvoer!

BiosAgenda.nl maakt zich al jaren hard voor de Belgische film. Dit jaar hebben we dan ook alle mogelijkheden om Vlaamse regisseurs te spreken aangegrepen. Zo hadden we een gesprek met Nicolas Provost over The Invader. Ook spraken we met Nic Balthazar over Tot Altijd.

Dan onze setbezoeken. De meest spectaculaire was waarschijnlijk die van Bellicher: Cel waarin een auto dwars door een kas heen crashte. Van een hele andere was ons bezoek aan de set van de korte film Lief Konijn.
Een van de best gewaardeerde films van Nederlandse bodem was De Marathon. Ook daar waren we op de set aanwezig.

In de zomer experimenteerde BiosAgenda.nl met een nieuw filmprogramma. Het volledige seizoen is nog steeds online terug te zien! Het programma krijgt hoogstwaarschijnlijk een vervolg.

Ook nieuw op BiosAgenda: buitenlandse reportages. Naast ons interview met Daniel Mulloy in London hadden we ook het genoegen om een bliksem bezoek te brengen aan Ibiza. Daar werd de cast van Verliefd op Ibiza gepresenteerd.
Ook was onze redactie te vinden op Aruba waar een spontaan interview met ex-filmmaker Rene van Nie werd gehouden.

En dan waren er nog de foto's van onze vaste fotograaf Arjo Frank: overal waar iets te doen is, is hij bij. Op www.arjofrank.nl zijn al zijn 55(!) reportages van 2012 te zien.

Wij wensen alle lezers van BiosAgenda.nl een goede kerst en een uitstekend 2013. Dat het maar een mooi filmjaar mag worden! De eerstvolgende reportages staan al weer in de planning dus in januari is er weer een hoop te zien op onze website!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.