compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 10

Deze week in première: speelweek 10

7-3-2012 Het is woensdag en dat betekent dat er morgen weer een hoop nieuwe films uitkomen. BiosAgenda.nl zet ze voor je op een rij.

Delen op facebook

De film van de week is The Grey:
Ottway, gespeeld door Liam Neeson werkt in Alaska waar hij neerstort met een vliegtuig. Hij en paar overlevers moeten zien te overleven in de wildernis waar wolven vrij spel hebben. Liam Neeson is weer ouderwets intens.

Uit Nederland komt de documentaire Paradiso. Jeroen Berkvens maakte eerder Jimmy Rosenberg - de vader, de zoon & het talent en komt nu met een documentaire over Paradiso, het beroemde poppodium.

Niet helemaal Nederlands is Contraband. De film is wel een remake van Reykjavik-Rotterdam. Chris (Mark Wahlberg) heeft zijn leven als smokkelaar achter zich gelaten. Maar dan komt zijn zwager in de problemen en om te helpen moet Chris miljoenen aan valse bankbiljetten uit Panama zien te smokkelen.

John Carter is een Disney epos over legercommandant John Carter, die getransporteerd wordt van Virginia naar Mars, waar hij gevangen wordt genomen door de groene mannetjes van Thark. Hij weet zich vrij te vechten, trouwt met de mooie Dejah Thoris en beleeft veel avonturen. Je kan trouwens nog steeds meedoen met de prijsvraag waar je een T-shirt van de film kunt winnen.

Dan het drama Extremely Loud and Incredibly Close wat dit jaar een Oscar nominatie voor Beste Film kreeg. De vader van Oskar komt om tijdens de aanslagen van elf september. Een paar jaar later vindt Oskar een sleutel die hem tot een zoektocht door New York leidt.

Glenn Close speelt Albert Nobbs, een butler die in het Ierland van de negentiende eeuw met een groot geheim rondloopt: hij is eigenlijk een vrouw die zich verkleed als man om zo onafhankelijk te kunnen zijn.

Dan nog het Italiaanse Terraferma: een vissersfamilie probeert op een Siciliaans eiland een beter bestaan op te bouwen. De vrouw snakt naar een leven ergens anders en de zoon zoekt zijn morele kompas.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.