compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 11

Deze week in première: speelweek 11

15-3-2012 Het is donderdag en dat betekent dat er vandaag weer een stel nieuwe films in premiere gaan. We zetten ze weer voor je op een rij.

Delen op facebook

De film van de week is Chronicle: deze film weet het superheldengenre te combineren met een found footage film. Drie vrienden krijgen superkrachten nadat ze in aanraking zijn gekomen met een vreemde krater: hebben ze hun krachten onder controle?

Uit Nederland komt de documentaire I am a woman now. De bekende documentairemaker Michiel van Erp volgt vijf transseksuele vrouwen die in dejaren '50, '60 en '70 werden geopereerd door de bekende Franse dokter Georges Burou.

In het lichte genre is er Wanderlust. Jennifer Aniston en Paul Rudd spelen een stel yuppen dat noodgedwongen bij familie in Georgia moet gaan wonen. Op de reis er naartoe stoppen ze bij wat blijkt een hippiecommune te zijn. Leuk detail is dat Aniston en Rudd al eerder samen te zien waren in The Object of My Affection.

Dan een film voor natuurliefhebbers: Big Miracle. Een groep walvissen komt vast te zitten bij de kust van Alaska. Een journalist en een Greenpeace vrijwilliger zetten alles op alles om de groep walvissen te redden. Van deze film worden er ook speciale Ladies Nights georganiseerd.

David Cronenberg trekt voor zijn nieuwe film A Dangerous Method een blik grote namen open: Michael Fassbender, Keira Knightley en Viggo Mortensen. De relatie tussen de beroemde psychologen Sigmund Freud en Carl Jung komt onder druk te staan als ze beide de mooie Sabina als patiënt onder hun hoede krijgen.

Dan het Franse Monsieur Lazhar. Als een basisschoollerares plotseling overlijdt, wordt haar functie overgenomen door de Algerijnse immigrant Bachir Lazhar. Deze film werd genomineerd voor een Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Als laatste hebben we Black Gold. In het jaren Arabië van de jaren '30 woont prins Auda en is getrouwd met de mooie Leyla. Zij vader en schoonvader raken in een conflict over olie. Met Tahar Rahim en Freida Pinto.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.