compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 12

Deze week in première: speelweek 12

Het is weer woensdag en dat betekent dat er morgen weer nieuwe films in première gaan. Deze week zijn het er zeven. We zetten ze weer op een rij.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van de week is The Hunger Games. Onze mailbox staat al een paar maanden vol met vragen wanneer de film nu eindelijk in première gaat. Nu is het zover! Deze film is al vanaf woensdag te zien.

Uit Nederland hebben we de nieuwe Dick Maas film: Quiz. We spraken hoofdrolspeler Barry Atsma een tijdje geleden al over de film en als we hem moeten geloven wordt heel spannend: Een bekende quizmaster wordt door een man in een restaurant lastig gevallen die claimt zijn vrouw en dochter te hebben ontvoerd.

Ook uit Nederland: de documentaire Anton Corbijn Inside Out. De film van Klaartje Quirijns volgt de bekende fotograaf tijdens zijn werk.

In Frankrijk was Intouchables een enorm succes. De aan een rolstoel gekluisterde miljonair Phillipe krijgt een nieuwe verzorger: de jonge Sengalees Driss, die sollicitatieplicht had.

Wei is de tweede film die is geregisseerd door Madonna. De getrouwde Wally Winthrop raakt geobsedeerd door de liefdesgeschiedenis van de Britse koning Edward VIII. Hij besloot in 1936 de troon op te geven voor zijn affaire met de gescheiden Wallis Simpson.

Dan het Britse The Best Exotic Marigold Hotel: Een groep gepensioneerden Britten reist af naar een Indiaas hotel. Bij aankomst blijkt het hotel minder luxe dan gedacht. Maar langzamerhand krijgt de plek toch zijn charme. All star cast inclusief Dev Patel (Slumdog Millionaire).

Als laatste het Ierse Parked: Een man van middelbare leeftijd keert terug naar Ierland waar hij in zijn auto gaat wonen. Dan parkeert er een jonge junk naast hem. Er ontstaat een vriendschap tussen de twee mannen. Deze film won de publieksprijs op het filmfestival van Brussel.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.