compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 29-9 t/m 5-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 37

Deze week in première: speelweek 37

Het is weer woensdag! Je hebt heel wat te kiezen: er komen morgen namelijk zeven nieuwe films in de bioscoop.

Delen op facebook
(c) Interview met Mark Wahlberg over Ted
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De film van de week is Ted: Een jongen krijgt een teddybeer voor zijn verjaardag en wenst hem tot leven. Jaren later is hij in de vergetelheid geraakt en woont nog steeds bij zijn eigenaar (Mark Wahlberg). De twee vermaken zich voornamelijk met wiet. Zijn vriendin (Mila Kunis) wil echter dat hij volwassen wordt.

De film is gemaakt door Seth MacFarlane, de bedenker van Family Guy.

Dan Ruby Sparks. De regisseurs van deze film maakten eerder Little Miss Sunshine. Ook in die film was Paul Dano te zien die nu de hoofdrol speelt. Hij speelt de schrijver Calvin. Hij kampt met een writersblock. Op advies van zijn psychiater creëert hij een droomvrouw: Ruby. Als dan opeens Ruby dolverliefd in zijn appartement staat is de verbijstering groot.

Eddy Terstall heeft eindelijk weer eens een film in de bioscoop. We hebben hier op BiosAgenda.nl al veel verteld over de Deal. Niet gek, want we hebben zelf ook in de film geïnvesteerd. Nog een keer het verhaal: Sara (Roberta Petzoldt) en Midas (Teun Kuilboer) spreken in een dronken bui af om voor 2.000 euro seks met elkaar te hebben. Deze 'deal' leidt tot een ongemakkelijke situatie waar beide personen moeilijk raad mee weten.

In Detachment speelt Adrien Brody een invalleraar op een school in New York. In de korte tijd dat hij daar werkt probeert hij de kinderen iets mee te geven. Zijn geïsoleerde leven wordt over hoop gehaald door drie verschillende vrouwen die hij ontmoet.

À perdre la raison is losjes gebaseerd op een familiedrama in de Belgische stad Nijvel: Mounir leeft al zijn hele leven bij dokter Pinget. Hij zorgt ervoor dat Mounir kan studeren en dat hem aan niet ontbreekt. Als Mounir met Murielle trouwt gaan ze wonen in het huis van Pinget en al snel breidt het gezin uit met vier kinderen. Murielle krijgt echter steeds meer het gevoel opgesloten te zijn.

The Story of Film: An Odyssey is een vijftien (!) uur lange documentaire over de filmgeschiedenis. De meeste bioscopen vertonen de film in verschillende delen. Kijk dus even goed bij jouw bioscoop wel deel er draait.

Barbara leeft in Oost-Duitsland in 1980. Haar uitreisvisum wordt afgewezen en ze wordt zelfs verbannen naar het platteland. Daar wacht ze tot haar geliefde Jörg haar ontsnapping naar het Westen voorbereidt. De film won in Berlijn de prijs voor Beste Regisseur.

We blijven in de Duitse sferen met Berliner Tagebuch. Rosemarie Blank komt uit Berlijn en voelde zich er niet helemaal thuis. Van uit die gedachte maakte ze een documentaire over mensen die juist naar de stad zijn getrokken en zich juist thuis voelen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.