compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Christian Bale

Christian Bale

Christian Bale: films, nieuws

 

Biografie van Christian Bale

Christian Bale werd geboren in Wales en bestempelt zijn jeugd zelf als 'interessant'. Zijn moeder was clown, waardoor hij al op vroege leeftijd in aanraking kwam met muziek en acteren. Zijn vader moedigde zijn acteer ambities aan, waardoor hij al op zijn achtste in een reclamespotje verscheen.

Bale werd op dertienjarige leeftijd bekend bij groot publiek door zijn rol in Steven Spielbergs Tweede Wereldoorlog epos Empire of the Sun(1987), waarvoor hij een prijs in de wacht sleepte.

Hij speelde vervolgens in verschillende films, maar zijn rol van de seriemoordenaar in American Psycho in 1999 was toch wel het meest spraakmakend. In 2004 speelde hij opnieuw in een psychologische thriller, The Machinist. Voor de rol van de mysterieuze stalker viel hij in een paar maanden bijna dertig kilo af. Vervolgens moest hij voor Batman Begins in evenveel tijd een enorme spierenmassa opbouwen.

Meer recente films waarin Bale een rol vervulde zijn Harsh Times, Rescue Dawn en I'm Not There. In augustus komt de nieuwe Batman film uit, The Dark Knight, waarin Bale ook te zien zal zijn.

Trivia over Christian Bale

Christian Bale staat bekend om zijn talent om accenten na te doen.

Bale is actief in veel organisaties waaronder Green Peace en de World Wide Foundation.

Zijn rol in Batman Begins zou eigenlijk door Leonardo DiCaprio gespeeld worden.

Christian Bale In het nieuws

L to R: Viggo Mortensen and Mahershala Ali, © 2018 Universal Studios.

Bohemian Rhapsody wint 2 Golden Globes, Green Book 3

Roma wint prijs voor beste buitenlandse film en beste regisseur

7-1-2019 De grote verrassing van afgelopen nacht was de film Green Book, die drie onderscheidingen binnen haalde. Ook verrassend was dat de biopic Bohemian Rapsody en de Mexicaanse film Roma twee Golden Globes wonnen.

Christian Bale als vicepresident Dick Cheney in Vice

Vice grootste kanshebber op Golden Globe

7-12-2018 De nominaties voor de Golden Globes in 2019 zijn bekend. Vice is met zes nominaties de grootste kanshebber op een award. De Belgische film Girl heeft ook een nominatie op zijn naam staan. Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen maakt ook kans op een prijs.

Rohan Chand als Mowgli (c) 2018

Eerste filmbeelden Mowgli online (trailer)

Motion capture-animatie maakt dieren 'The Jungle Book' levensecht

23-5-2018 De eerste trailer van de nieuwe verfilming van Rudyard Kiplings ‘The Jungle Book’ is te zien. De film van Andy Serkis combineert motion capture-animatie met live action-speelfilmbeelden. Christian Bale, Cate Blanchett en Benedict Cumberbatch kruipen in de huid van de dieren uit het klassieke boek.

Christian Bale in Empire of the Sun.

Eye voegt 70mm kopie toe aan Spielberg-retrospectief

4-7-2016 Het Eye Filmmuseum begint binnenkort met een retrospectief van het werk van Steven Spielberg. Daarbij wordt ook een 70 mm kopie van Empire of the Sun vertoond.

Wie wint de Oscar in 2016?

25-2-2016 Dit weekend worden de Oscars weer uitgereikt: nog steeds de beroemdste filmprijs van het jaar. Voor BiosAgenda het moment eens te speculeren wie er gaat winnen. We kunnen hier volledig de mist in gaan maar we zullen zien!

<  12345678  >
Laatste filmnieuws

Christian Bale Feiten

Christian Bale in Vice
acteur, producent, stemacteur
Geboren 30-1-1974
Christian Bale verscheen al op zijn achtste in een reclamespotje. Hij werd bekend bij het grote publiek door zijn rol als seriemoordenaar in American Psycho.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

171 films in Amsterdam deze week

171 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:15 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl