compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > The Dark Knight breekt records in VS

The Dark Knight breekt records in VS

Batmanfilm genereert hoogste weekendopbrengst ooit

De Batmanfilm The Dark Knight heeft in de Verenigde Staten in het openingsweekend de hoogste opbrengst ooit weten te behalen. De film van Christopher Nolan met Christian Bale in de hoofdrol bracht meer dan 155 miljoen dollar op.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Met de recordopbrengst verslaat The Dark Knight de vorige recordhouder Spider-Man 3 met 4 miljoen dollar. Deze bracht in mei vorig jaar tijdens het eerste weekend ruim 151 miljoen dollar op.

De film brak nog meer records: al op de eerste dag bracht de film het recordbedrag van 66,5 miljoen dollar op en ook als debuut in de IMAX-theaters waren de inkomsten de hoogste ooit.

Vooral de donkere vertolking van the Joker door de in januari overleden Heath Ledger zorgt ervoor dat fans massaal de film bezoeken. Het vervolg op Batman Begins gaat over de jacht die Batman (Christian Bale) maakt op de maniakale crimineel samen met politiechef Harvery Dent (Aaron Eckhart) en commissaris James Gordon (Gary Oldman).

Dankzij de sterke titels die de afgelopen weken uitgebracht zijn en nog verwacht worden, heeft de box office in de VS een flinke impuls gekregen ten opzichte van vorig jaar. De verwachtingen voor Nederland, waar veel titels nog in première moeten gaan (o.m. Wall-E, Hellboy II: The Golden Army), zijn dan ook hooggespannen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.