compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 23 8-6 t/m 14-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Nieuw in de bioscoop: kerstvakantie 2014

Nieuw in de bioscoop: kerstvakantie 2014

Het is bijna kerst en de komende weken komen er maar liefst veertien films uit, waarvan dertien op 18 december. BiosAgenda.nl zet ze allemaal op een rij. De film van de week is What We Do in the Shadows.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

What We Do in the Shadows is een hilarische Nieuw-Zeeuwlandse komedie. De vampieren Vladislav, Deacon en Viago proberen buiten hun onsterfelijkheid toch het leven van een normale sterveling te leiden maar dat is lastiger dan verwacht. Als er per ongeluk een nieuwe vampier bijkomt maken ze kennis met het leven in de 21e eeuw.

Taika Cohen en Jemaine Clement hebben de regie in handen, maar spelen zelf ook in de film. Die laatste kennen we van het komische duo Flight of the Conchords.

Iets heel anders is Astérix: Le domaine des dieux, ook bekend onder de Nederlandse titel Asterix en Obelix: de Romeinse Lusthof (NL).

Julius Ceasar heeft een nieuw plan om de Galliers te stoppen: hij bouw een nieuwe variant van Rome om het dorp heen: de stad wordt al snel bewoont ondanks de inspanningen van Asterix en zijn dorpsgenoten. De komst van het nieuwe Rome en zijn inwoners zorgt voor chaos. Kan Asterix dit stoppen?

Dan Annie. een remake van het klassieke verhaal van het weesmeisje. Het vrolijke meisje Annie is als baby door haar ouders achtergelaten. Ze leeft in een pleeggezin, met de strenge moeder Miss Hannigan (Cameron Diaz). Als de invloedrijke politicus Will Stacks (Jamie Foxx) Annie ontmoet, krijgt hij het slinkse plan om haar te gebruiken voor zijn politieke campagne. Will profileert zich naar de buitenwereld als Annie's redder. Echter heeft de optimistische aard van Annie ook een helende werking op de serieuze politicus.

Voor het dramatische werk moet je bij You're Not You zijn: Welgestelde pianiste Kate (Hilary Swank) wordt gediagnostiseerd met ALS. Door de toenemende fysieke beperkingen is ze gedwongen om een verzorgster aan te nemen en bij een open sollicitatie lijkt de studente Bec (Emmy Rossum) het minst geschikt. Bec heeft losse moralen, heeft veel scharreltjes en is over het algemeen niet betrouwbaar. Toch wordt ze Kates verzorgster en ze leren dat ze eigenlijk niet zoveel verschillen van elkaar.

Une nouvelle amie is de nieuwste film van François Ozon. Claire raakt flink van slag als haar beste vriendin overlijdt en haar man David en een baby achter laat. Dan komt ze erachter dat David graag vrouwenkleren draagt. Claire en David creëren samen een vrouwelijk personage voor David: Virginia.

Regisseur François Ozon maakte onder meer Jeune et jolie en Dans la maison.

We gaan naar Israel voor de film Bethlehem: Razi is een Israëlische geheim agent die regelmatig de hulp van de jonge Palestijnse informant Sanfur gebruikt. Deze spioneert voor hem en speelt de informatie die hij heeft vergaard aan de officier terug. Door hun verschillende etnische achtergronden en de oorlog in het land, hebben ze een ingewikkelde relatie met elkaar.

Deze film is door Israël ingezonden naar de Oscars voor Beste Buitenlandse Film.

Dan naar China voor Coming Home: Lu Yanshi is een Chinese dissident die vanwege zijn overtuigingen wordt gescheiden van zijn familie en gedeporteerd naar een werkkamp. Als hij 20 jaar later terugkeert naar huis, hoopt hij op een warm ontvangst. Zijn vrouw is hem echter gedurende de jaren vergeten. Een tragisch verhaal met de Chinese revolutie als decor.

Regisseur Yimou Zhang maakte eerder het goed ontvangen House of Flying Daggers.

Toepasselijk rond de kerst: het Bijbelverhaal van Mozes in Exodus: Gods and Kings. Mozes (Christian Bale) moet het opnemen tegen de machtige Egyptische farao Ramses (Joel Edgerton). Mozes staat echter niet alleen, God staat aan zijn zijde. De 400.000 Joodse slaven proberen onder leiding van Mozes uit het land te ontsnappen, terwijl Egypte word geteisterd door een cyclus van plagen.

Free Range is een film uit Estland die tegelijkertijd is te zien met een retrospectief van regisseur Veiko Õunpuu. In deze ode aan de beatgeneratie volgen we Fred. Hij is net ontslagen als filmrecensent en zijn vriendin is zwanger. Fred weigert zich echter te schikken naar het systeem.

Gone with the Wind wordt deze week opnieuw uitgebracht in de bioscoop. De klassieker uit 1939 geldt nog steeds als een van de bekendste films allertijden. Scarlett O'Hara - een verwend nest ten tijde van de Amerikaanse burgeroorlog - is verliefd op Ashley Wilkes. Hij trouwt echter met de lieve Melanie waarop Scarlett besluit te trouwen met Charles, de broer van Melanie. Dan ontmoet ze Rhett Butler, een echte gentleman die verliefd op haar is.

In Love, Rosie zijn Rosie Dunne (Lily Collins) en Alex Stewart (Sam Claflin) al vrienden sinds hun jeugd. Alex gaat met zijn hele familie verhuizen naar Amerika, wat betekent dat de twee voor het eerst gescheiden worden. Hun vriendschap komt onder druk te staan: is het misschien meer dan vriendschap?

The Salvation gaat over de Deense kolonist Jon (Mads Mikkelsen. Hij) trekt naar Amerika in de hoop een vredig bestaan op te kunnen bouwen. Deze droom valt in duigen wanneer zijn familie wordt uitgemoord. Hij neemt wraakt neemt op de dader. Dit veroorzaakt een ware lawine van ellende, waardoor Jon gedwongen is om hulp te zoeken bij zijn medeburgers. Hij wordt op laffe wijze verraden, en moet het heft in eigen handen nemen.

Leuk voor kinderen: "Tinkerbell & De legende van het nooitgedachtbeest (NL)". Het dierenelfje Faun is niet zo snel bang voor mysterieuze dieren en is altijd bereid om ze te helpen. Als ze in contact komt met het nooitgedachtebeest, zet dit de hele elfjeswereld op zijn kop. Want zij willen dit beest niet in hun wereld. Aan Faun de taak om beste vriendin Tinkerbel en andere elfjes over te halen om het mysterieuze wezen te redden.

We sluiten af met de film Of Horses and Men, die op 1 januari uitkomt. In deze mozaïekvertelling worden verschillende verhalen verteld over de IJslandse paarden en hun berijders. Waarin dood, liefde en wat droge humor centraal staan. Dit vanuit het perspectief van het paard zelf en IJsland als decor.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.