compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 3: nu in de bioscoop

Speelweek 3: nu in de bioscoop

Stampvol, zo kunnen we deze speelweek wel noemen. Er komen maar liefst twaalf nieuwe films uit. We hebben dus een hoop te bespreken. De film van de week is Creed.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Creed wordt Rocky Balbao de trainer van Adonis Johnson, de zoon van zijn voormalige rivaal en vriend Apollo Creed. Rocky werkt eigenlijk niet meer in de bokswereld maar ziet in Adonis een vastberadenheid die hem een kampioen kan maken.

Dit is de zevende film met Rocky. De eerste vijf films kwamen uit tussen 1976 en 1990. De zesde film, Rocky Balboa, kwam uit in 2006.

Sylvester Stallone werd onlangs voor zijn rol genomineerd voor een Oscar.

Dan uit Sneek: Sneekweek. Tijdens de Sneekweek wil een groep jongeren feesten, zeilen de beest uithangen. Na een aantal bizarre gebeurtenissen verandert hun feestweek echter al snel in een nachtmerrie.

Deze film is het regiedebuut van Martijn Heijne, die vaak met Roel Reiné heeft samengewerkt.

BiosAgenda was aanwezig bij de castpresentatie van deze film. Dat videoverslag bekijk je hier!

Totaal iets anders is de documentaire Hitchcock/Truffaut. In 1962 werd Alfred Hitchcock geïnterviewd door François Truffaut. Het boek wat daaruit voorkwam wordt beschouwd als een zeer belangrijk werk voor filmstudenten. Kent Jones vraagt aan prominente filmmakers waarom het boek zo belangrijk is.

Recensie lezen? Dat doe je hier!

Erg mooi is The Lady in the Van. Een man, gespeeld door Alex Jennings, is bevriend met de oude vrouw (Maggie Smith) die al vijftien jaar in een auto op zijn oprijlaan woont. Op een gegeven moment komt hij meer te weten over haar verleden.

Dit verhaal, gebaseerd op ware gebeurtenissen, is eerder bewerkt tot een theaterproductie en een radioshow.

Kaarten winnen? Dat kan met deze prijsvraag!

Erg leuk voor de kleintjes: Woezel & Pip Op zoek naar de Sloddervos!. De Wijze Varen is bijna jaren dus zijn er cadeautjes gekocht. Ondertussen komt het neefje Charlie logeren. Dan blijkt dat de cadeaus zijn verdwenen! Hoe kan dat? Woezel en Pip gaan op onderzoek uit.

Ook vaak genomineerd voor de Oscars: The Big Short. De bankenwereld viert feest terwijl ze niet weten dat de wereldeconomie op instorten staat. Een paar slimme investeerders ziet het echter aankomen en maakt gebruik van de mogelijkheden om er een slaatje uit te slaan.

Deze film heeft met Brad Pitt, Christian Bale, Steve Carell en Ryan Gosling een echte topcast in huis.

Horrorliefhebbers kunnen naar The Boy. Een Amerikaanse nanny gaat aan het werk bij een Britse familie. Het blijkt dat ze echter moet passen op een pop. Door een reeks gebeurtenissen is ze echter al snel van overtuigd van dat de pop een echte jongen is.

Deze film stond eerder bekend onder de titel The Inhabitant.

Janis: Little Girl Blue is een geslaagde biopic over rockzangeres Janis Joplin. Aan de hand van brieven die ze schreef aan vrienden en familie zien we hoe ze uitgroeit tot een rockster en we zien haar heroïnegebruik wat zal leiden tot haar ondergang.

De verteller van deze film is muzikant Cat Power. Zij is muzikant die beïnvloed door Janis Joplin.

Amy Berg maakte eerder de documentaire Deliver Us from Evil (2007) en An Open Secret.

Tous les chats sont gris is een Belgische film met een hoofdrol van Bouli Lanners, een acteur met een lang CV. Hij regisseerde ook het goed ontvangen Les géants. Paul is een privé-detective en leeft buiten de maatschappij. Hij weet dat hij een dochter heeft genaamd Dorothy. Dan staat Dorothy opeens voor zijn neus die hem vraagt haar vader te zoeken.

Legend is een film met een dubbelrol van Tom Hardy. De identieke tweeling Reggie en Ronnie Kray regeren in de jaren '50 en '60 over hun misdaadimperium in London. De twee worden zelfs beroemd. Aan politieman Leonard 'Nipper' Read de taak om de twee op te sluiten.

In de jaren '90 werd er ook een film gemaakt over de twee broers waarbij Gary en Martin Kemp van Spandau Ballet de hoofdrollen speelden.

Als laatste The Best of IDFA On Tour 2015/2016, een verzamelprogramma met meerdere documentaires van het afgelopen IDFA festivals met winnaars en publieksfavorieten. De films die getoond worden zijn At Home In the World, Ukrainian Sheriffs en Sonita.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.