compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Kerstvakantie 2014: tips voor films

Kerstvakantie 2014: tips voor films

Het is weer december! Dat betekent dat de kerst er weer aan komt. Ieder jaar is dit hét moment waarop de meeste mensen naar de film gaan. Maar waar moet je naartoe? We zetten de tips voor dit jaar op een rij in dit handige traileroverzicht.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

We beginnen met Mees Kees op de planken: de kinderen in Mees Kees zijn klas doen mee aan de schoolmusical die wordt uitgevoerd in een bejaardentehuis. De voorstelling die Dreus heeft uitgezocht is echter supersaai. Mees Kees (Willem Voogd) en de kinderen hebben een beter idee voor een musical.

Ook leuk voor kinderen is Penguins of Madagascar. De pinguïns Skipper, Kowalski, Rico en Junior uit Madagascar keren terug, en zullen een spionageteam vormen om de kwaadaardige Dr. Octavius Brine tegen te houden. Ze zijn niet alleen in hun inspanningen; de chique undercovergroep 'The North Wind' zal hen bijstaan in de poging om de wereld te redden.

Dan Gooische Vrouwen 2. De film is ten tijde van dit schrijven net uit en heeft nu al de Gouden Status behaald. In de film komt Claire (Tjitske Reidinga) totaal veranderd terug uit Afrika, Cheryl gaat een echtscheiding regelen, Anouk neigt naar een eetprobleem en Roelien zegt ja op Everts aanzoek. Maar door een bizar ongeval, belanden de vriendinnen in Oostenrijk.

De fans hebben er lang op moeten wachten. Met The Hobbit: The Battle Of The Five Armies is de trilogie eindelijk compleet. Nadat het thuisland van het dwerggezelschap uit de kluwen van draak Smaug is verlost, oogt alles weer fleurig. Maar niets is wat het lijkt. Sauron stuurt zijn orks-legioenen naar de eenzame berg en hierdoor worden de elfen, mensen en dwergen gedwongen om samen te werken.

Iets heel anders is Mr. Turner: William Turner (Timothy Spall) was een beroemde Britse kunstschilder van de 18e eeuw. Hij was voornamelijk bekend van landschapschilderingen en zeegezichten. In deze film volgen we de schilder van de start van zijn carrière tot het einde ervan. Ook ontmoeten we een aantal invloedrijke vrouwen in zijn leven, waaronder zijn minnaar Sophia Booth (Marion Bailey).

Dan Annie, geen rerelease maar een remake met een geheel nieuwe cast. Annie leeft in een pleeggezin, met de strenge moeder Miss Hannigan. Als de invloedrijke politicus Will Stacks Annie ontmoet, krijgt hij het slinkse plan om haar te gebruiken voor zijn politieke campagne. Will profileert zich naar de buitenwereld als Annie's redder.

Toepasselijk rond de kerst is Exodus: Gods and Kings, naar het Bijbelverhaal van Mozes. Mozes (Christian Bale) moet het opnemen tegen de machtige Egyptische farao Ramses (Joel Edgerton). Mozes staat echter niet alleen, God staat aan zijn zijde. De 400.000 Joodse slaven proberen onder leiding van Mozes uit het land te ontsnappen, terwijl Egypte word geteisterd door een cyclus van plagen.

What We Do in the Shadows is een vampierenfilm maar dan eentje die anders is dan de andere. Hij is namelijk vooral grappig. Vladislav, Deacon en Viago proberen buiten hun onsterfelijkheid toch het leven van een normale sterveling te leiden maar dat is lastiger dan verwacht. De kamergenoten krijgen te maken met alledaagse dilemma's en de drang naar bloed blijft aanwezig. De verplichtingen van een sterveling zijn zwaarder dan ze aanvankelijk hadden verwacht.

We sluiten af met het romantische Love, Rosie: Rosie Dunne (Lily Collins) en Alex Stewart (Sam Claflin) zijn al vrienden sinds hun jeugd. Alex gaat met zijn hele familie verhuizen naar Amerika, wat betekent dat de twee voor het eerst gescheiden worden. Hun vriendschap komt onder druk te staan: is het misschien meer dan vriendschap?

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.