compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 6: deze week in première

Speelweek 6: deze week in première

Februari is altijd een populaire maand om naar de bioscoop te gaan, zeker omdat de voorjaarsvakantie eraan zit te komen. Deze week komen er zeven nieuwe films uit. De film van de week is American Hustle.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

American Hustle gaat over Irving Rosenfeld, een oplichter. Hij en zijn partner Sydney Prosser moeten werken met een FBI agent: Richie DiMaso. Via Richie komen Irving en Sydney in de criminaliteit terecht. De burgemeester van Camden (New Jersey), Carmine Polito en Irvings vrouw Rosalyn raken betrokken bij deze operatie.

De film heeft een topcast in huis met Jennifer Lawrence, Christian Bale, Bradley Cooper en Amy Adams.

Leuk voor het hele gezin is Cloudy with a Chance of Meatballs 2 ookwel bekend onder de Nederlandse titels Het Regent Gehaktballen 2 (NL).

Uitvinder Flint komt erachter dat zijn beruchte uitvinding uit het eerste deel nog steeds actief is: dit keer maakt de machine gevaarlijke voedseldieren. Flint moet met zijn vrienden zorgen dat de machine definitief wordt uitgeschakeld.

Uit België komt de mooie film Henri: Henri Salvatore is de eigenaar van een café in België. Als zijn vrouw overlijdt raakt Henri in de put. Zijn dochter Laetitia raadt hem aan om een verstandelijk beperkte werknemer, een zogenaamde 'white butterfly', in dienst te nemen. Henri volgt het advies op en Rosette wordt de nieuwe werknemer. Henri en Rosette krijgen een hechte band.

Regisseur Yolande Moreau is van oorsprong Frans actrice. Ze speelt in Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain en Séraphine. Moreau maakte haar regisseerdebuut met Quand la mer monte....

L'inconnu du lac was een van de films die goed werd ontvangen op het International Film Festival Rotterdam: Op een Franse cruiseplek ontmoet Franck de aantrekkelijke Michel. Franck valt voor hem: zelfs als hij ziet hoe Michel zijn huidige partner vermoord blijft hij naar hem verlangen.

Regisseur Alain Guiraudie won op het filmfestival van Cannes de prijs voor beste regisseur. De film was op het festival opgenomen in de Un Certain Regarde selectie.

Marina is een geromantiseerde versie van de biografie van Rocco Granata, de Italiaanse zanger en componist woonachtig in België.

Rocco is 11 en woont in Italië. Zijn vader vertrekt naar België om daar geld te verdienen. Al gauw laat hij zijn hele gezin overkomen naar België. Als Rocco ouder wordt verzet hij zich tegen zijn ouders en gaat zijn eigen dromen achterna.

Dan Only Lovers Left Alive van Jim Jarmusch: vampier Adam is een rockster die niet kan wennen aan de technologie van de mensheid. Adams vrouw Eve merkt dat de samenleving hem depressief maakt en reist van Marokko naar de Verenigde Staten om hem op te zoeken. Eve's zus Ava maakt deze reünie niet makkelijk.

We sluiten af met The Legend of Hercules: Als Hercules erachter komt wie hij is, moet hij kiezen tussen zijn liefde voor de prinses van Kreta of zijn lotsbestemming om de koning van de troon te stoten.

Hercules (of Heracles) is een god uit de Griekse mythologie. Vooral in de jaren '50 en '60 zijn er veel films over hem gemaakt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.