compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview - Terminator Salvation

TheReview - Terminator Salvation

Psychologische verdieping maakt plaats voor spektakel

Terminator Salvation komt 3 juni uit in de Nederlandse bioscopen. De redactie van TheAgenda en Biosagenda.nl mocht erbij zijn en maakt de balans op.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De Terminator films mogen best beschouwd worden als ware science fiction filmklassiekers. Daarbij rekenen we Terminator 3: Rise of the Machines er even niet bij. Die herhalingsoefening vergeten we liever even. Maar The Terminator en vooral Terminator 2: Judgment Day met Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton horen thuis in de DVD-collectie van Sci-fi freaks.

Terminator Salvation is de eerste film uit een nieuwe filmreeks over de post-apocalyptische toekomst en de leider van het verzet: John Connor. Connor wordt gespeeld door Christian Bale, onder meer bekend van de nieuwste Batman-films en American Psycho.

Het is inmiddels 2018 en Judgement Day heeft inmiddels plaatsgevonden. John Connor is inmiddels volwassen geworden. Hij is nog niet de leider van het verzet maar wordt door velen wel gezien als een profeet. De komst van Marcus Wright (Sam Worthington) veranderd de toekomstvisie van Connor volledig. Marcus Wright heeft geen herinneringen nadat hij in 2003 de doodstraf kreeg en heeft dus geen weet van de huidige gebeurtenissen. John Connor weet niet wij is en of hij is te vertrouwen.

Wat volgt is een visueel zeer aantrekkelijke actiefilm waarbij de neerstortende helikopters, diverse robots en kogels je om de oren vliegen. Het is echter lastig om te bepalen waar het verhaal heen gaat. De film begint met twee losse verhaallijnen waarbij Connor en Wright los van elkaar gevolgd worden. Het duurt dan even voordat het verhaal zich verduidelijkt: het blijft het eerste uur vooral hangen op de spectaculaire actie. Daarbij worden explosies van Michael Bay-achtige proporties niet geschuwd. In het tweede deel van de film gaat het plot meer een rol spelen en wordt alles een stuk duidelijk. Dan zien we nog een kleine cameo van Arnold Schwarzenegger.

Aan het einde van de film kunnen we concluderen dat we een zeer vermakelijke en spectaculaire actiefilm hebben gezien. De psyschologische verdieping zoals we bijvoorbeeld in de nieuwste Batman-films zagen blijft helaas wat achterwege. Desalniettemin is dit verplichte kost voor degene die opgroeide met de originele Terminator films.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.