compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Coen Brothers - The Complete Collection
Filmrecensie

TheReview: Coen Brothers - The Complete Collection

3-3-2011 De Volkskrant bracht vorige maand een verzamelwerk uit over de films van Joel Coen en Ethan Coen. Het werk bevat maar liefst 14 DVD's.

Delen op facebook

Het boek waar de DVD's inzitten is een boekwerk met alle originele recensies van de films die in de Volkskrant zijn verschenen. De recensies zijn vergezeld van prachtige foto's van de films, zowel voor als achter de schermen.

De films zijn niet chronologisch geordend. Zo begint het boek met de bekende film The Big Lebowski en eindigt met enigzins Blood Simple wat de eerste film van de broers was. Wat de reden hiervoor is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk willen de samenstellers van het boek een je een bepaalde route door het werk laten lopen. Fijn is dat ook het minder bekende werk bij zit: No Country for Old Men is bij elke DVD winkel om de hoek te koop maar dat geld niet voor het oudere werk van de broers zoals Miller's Crossing .

De echte winst voor de filmliefhebber zijn natuurlijk de 14 DVD's met de films. Men kan zich afvragen wat oude recensies voor een toegevoegde waarde hebben: toch proberen de stukken een bepaalde duiding te geven aan de films. Het is dan aan de lezer of ze zich daar iets van aantrekken.

Het is vast geen toeval dat de Volkskrant dit mooie boek presenteert op het moment dat de nieuwste film van de broers, True Grit, in de bioscopen draait. Hopelijk komt er volgend jaar een appendix: nu is het naslagwerk eigenlijk niet compleet meer.

Het naslagwerk in zijn geheel te koop maar de mensen met meer geduld kunnen ook elke week een losse film kopen. Als je een bon uit de Volkskrant knipt krijg je korting.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.