compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview - Le Havre
Filmrecensie

TheReview - Le Havre

2-2-2012 De film Le Havre van de Finse regisseur Aki Kaurismäki speelt zich af in de gelijknamige Franse stad waar we kennis maken met Marcel, een schoenpoetser die goed wordt verzorgt door zijn vrouw.

Delen op facebook
(c) A-film

(c) A-film

In de havenstad Le Havre komt een container met vluchtelingen aan. De jongen Idrissa weet uit de handen van de politie te blijven en wordt uiteindelijk geholpen door Marcel. Als Arletty dan ernstig ziek wordt neemt hij de jongen zelfs in huis.

Le Havre is geen typisch vluchtelingendrama. De film is eerder komisch met een grote dosis melancholie. Daardoor is de film eerder een soort romantisch sprookje waarbij Idrissa uit de handen van de norse politieman moet blijven. De film heeft daardoor een soort Pietje Bell onschuldigheid die je niet zo snel zou verwachten bij het onderwerp.

De film speelt zich duidelijk af in het verleden: bussen, telefoons en kleding lijken zo uit de jaren '50 te komen. Gek genoeg komt er ook een mobiele telefoon in de film voor wat er nog eens aan bijdraagt dat de film zich in een ander universum lijkt af te spelen.

Gelukkig maakt de droge humor van de film veel goed. Als je met een goed blij gevoel de bioscoop uit wil komen dan is deze film zeker iets voor jou.

De film is nu nog te zien tijdens het IFFR. 2 februari komt de film in de bioscoop.

Quirijn Foeken

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.