compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 17 25-4 t/m 1-5
WEB | mobiel
Avengers: Endgame - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Sanctum
Filmrecensie

TheReview: Sanctum

15-3-2011 James Cameron, onder andere bekend als regisseur van de films Avatar en Titanic, brengt in samenwerking met Alister Grierson opnieuw een film uit in 3D.

Delen op facebook

In de nieuwe film Sanctum is de visie en stijl van Cameron dan ook snel te herkennen en waarderen.

Frank McGuire (Richard Roxburgh) heeft het minst toegankelijke grottenstelsel op aarde in de Zuidelijke Pacific al maandenlang onderzocht. Samen met een team ervaren duikers, inclusief zijn zeventienjarige zoon Josh (Rhys Wakefield), gaat hij opnieuw op onderzoek uit.

Door een tropische storm verkeren ze al snel in bizarre situaties. Ze worden steeds verder de grot ingedreven en de voedselvoorraad slinkt. Het team dat in het onderwaterdoolhof verblijft moet steeds verder over zijn grenzen gaan. Met gevaar voor eigen leven zoeken de duikers gezamenlijk een uitweg en laten ze zien hoeveel lef en moed er voor nodig is om dit te overleven. Het team wordt daarbij steeds krankzinniger en kleiner.

Sanctum 3D is een film waar het gaat om leven en dood. De film bevat heftige sterfscènes waarbij de kijker nog wel eens een traantje zou kunnen wegpinken. Sommige scènes zijn erg emotioneel, zowel voor de hoofdpersonen als voor het publiek.

Sanctum 3D is een aangrijpend op waarheden gebaseerd verhaal waarbij je bijna letterlijk zelf de film in wordt gezogen door de 3D effecten. Je leeft hierdoor extra met de hoofdpersonen mee, want het is net alsof je er zelf bij bent.
De film is, net als bij Avatar, geheel opgenomen met 3D camera’s. Het levert veel mooie en vernieuwende filmische beelden op. Helaas komen sommige 3D effecten niet helemaal goed over wat de aandacht afleidt.

In de Verenigde Staten is de film niet goed ontvangen. Men vond Sanctum 3D maar een B-film. Hopelijk hebben de Nederlanders een andere kijk, want ik ben erg onder de indruk en voor de liefhebbers van avontuur onder ons is de film echt een aanrader.

Toyah Boer


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.