compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Gooische Vrouwen
Filmrecensie

TheReview: Gooische Vrouwen

De Film

8-3-2011 Na vijf seizoenen, 42 afleveringen en een Gouden Televizier-Ring voor het beste tv-programma verschijnen de Gooische Vrouwen op het witte doek.

Delen op facebook

Vandaag vindt de première van Gooische Vrouwen plaats in het DeLaMar theater in Amsterdam. Speciaal is dat de film tegelijk met de echte première in de bioscoop getoond wordt voor 5.000 Gooische Vrouwen-liefhebbers. Bovendien waren vorige week al 50.000 kaarten in de voorverkoop verkocht.

Is de film al deze heisa wel waard? BiosAgenda nam alvast een voorproefje.

De film Gooische Vrouwen gaat verder waar de serie is gebleven. Cheryl (Linda de Mol), Claire (Tjitske Reidinga), Anouk (Susan Visser) en Roelien (Lies Visschedijk) hebben hun typische eigenaardigheden die in de serie al naar voren kwamen en in de film worden bevestigd. Het gevaar is dat de personages vlak blijven waardoor de film het romantische komedie gehalte niet overstijgt.

De film lijkt ervan uit te gaan dat het publiek de personages nu wel kent en doet geen moeite om de karakters te ontwikkelen. Toch zijn de dagelijkse beslommeringen van de vier vriendinnen, voor degene die de televisieserie heeft gevolgd, vermakelijk. De Gooische Vrouwen-liefhebbers worden op hun wenken bediend met deze film, die als een lange aflevering van de televisieserie kan worden beschouwd.

De film bouwt zich langzaam op naar een climax die het voortkabbelen van de rest van de film een beetje goedmaakt. Het is een groots moment waarbij het publiek ontroerd wordt en kan genieten van een gepaste afsluiting van de problemen die in de film naar voren kwamen.

Al met al bevat de film Gooische Vrouwen alle ingrediënten om aan de wensen van de Gooische Vrouwen-liefhebber te voldoen. De film is minder interessant voor mensen die de televisieserie niet kennen, aangezien de personages niet worden geïntroduceerd of uitgediept. Aan de andere kant is de film daar waarschijnlijk ook niet voor bedoeld. Als je heimwee hebt naar de televisieserie dan zal deze film je in ieder geval niet teleurstellen.

Gooische Vrouwen is vanaf donderdag 10 maart in de bioscoop te zien.


Esther van Uum

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.