compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Alice in Wonderland
Filmrecensie

TheReview: Alice in Wonderland

7-3-2010 Na alle commotie rond het uitbrengen van Alice in Wonderland in de Nederlandse bioscopen – de dvd-release zou te snel zijn waardoor de bioscopen weigerden de film uit te brengen –is het moment dan eindelijk daar: de première van Alice in Wonderland.

Delen op facebook

Deze remake van de tekenfilmklassieker Alice in Wonderland is geregisseerd door Tim Burton, het creatieve brein achter de film. Burton staat bekend om zijn creaties waarbij werkelijkheid en fantasie vaak dicht bij elkaar liggen, wat in Alice in Wonderland optimaal tot uiting komt. Voorbeelden van typische Burton films zijn onder meer Sweeney Todd (2007), Corpse Bride (2005), Charlie and the Chocolate Factory (2005) en Big Fish (2003).

Natuurlijk ontbreken Johnny Depp en Helena Bonham Carter niet in deze nieuwste Burton film. Deze samenwerking met Burton is alweer de zevende voor Depp en de zesde keer voor Bonham Carter. Depp geeft blijk van zijn veelzijdige talent als de hoedenmaker, terwijl Bonham Carter meerdere lagen geeft aan het karakter van de rode koningin. Alice wordt gespeeld door de relatief onbekende Australische actrice Mia Wasikowska. Een getalenteerde actrice waarvan we zeker meer zullen gaan horen. Ze speelt Alice als een heldhaftige jonge vrouw die op zoek is naar haar eigen identiteit.

Burton heeft een eigen interpretatie gegeven aan het verhaal, door Alice in het begin van de film voor een keuze te stellen die de rest van haar leven zal beïnvloeden. Door bedenktijd te vragen komt Alice in de wonderlijke wereld terecht die veel herkenbare elementen heeft van de oorspronkelijke tekenfilm. De computeranimaties zijn op zo’n manier gemaakt dat de echte personen naadloos opgaan in de omgeving met de geanimeerde karakters. Als je niet voor het verhaal naar de film gaat, zijn de animaties een goede tweede. De fantasievolle wereld die Burton gecreëerd heeft, geeft een vertrouwde sprookjesachtige sfeer, zoals Burton-liefhebbers dat van hem gewend zijn. De op de juiste momenten aanzwellende muziek draagt hier voor een groot deel aan bij. Het is bijna onmogelijk je niet te laten meeslepen met het verhaal, vooral als je de film in 3-D bekijkt. Het is de eerste film die Burton uitbrengt in 3-D en er mogen van ons zeker meer volgen!

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.