compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Harry Potter and the Half-blood Prince
Filmrecensie

TheReview: Harry Potter and the Half-blood Prince

17-7-2009 Het is al weer een tijd geleden sinds we een Harry Potter film in de bioscoop hebben kunnen zien. Dit zesde deel is dan ook een half jaar uitgesteld voordat het eindelijk zover was.

Delen op facebook

In Harry Potter and the Half-Blood Prince is de macht van aartsvijand Voldemort toegenomen. Perkamentus en Harry Potter duiken in het verleden van Voldemort om hem zo te kunnen verslaan. Daarnaast vindt Potter een oud toverdrankenboek van de Halfbloed Prins uit de titel.

Daarnaast zijn de leerlingen in het kasteel voornamelijk met elkaar bezig. De hormonen vliegen namelijk door de lucht. Deze subplot neemt een groot deel van de film in.

Wat opvalt aan de film is de dat de film volwassener en donkerder is dan alle voorgaande delen. Dat is ook logisch: de karakters zijn ouder geworden en de wereld van Potter is een stuk minder veilig geworden.

De film, die maar liefst twee-en een half uur duurt, moet proberen het dikke boek van J.K. Rowling proberen in te dikken door bepaalde stukken weg te laten. Helaas is dit niet allemaal in balans. Zo krijgt de eerder genoemde liefde tussen de leerlingen van Zweinstein bovengemiddeld veel aandacht. Het speuren naar Voldemorts verleden is het boek veel uitgebreider en daardoor interessanter.

Toch is Harry Potter and the Half-Blood Prince misschien wel een van de beste Potter verfilmingen tot nu toe. Het laatste, zevende deel van de Potter reeks komt in twee delen. Hopelijk weten die twee films de subplots beter in balans te brengen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.