compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview - Times Like Deese
Filmrecensie

TheReview - Times Like Deese

Times Like Deese is een documentaire die in de Amerikaanse Mississipi delta oude bluesmuzikanten volgt. Ook zien we de moderne equivalenten: de jonge rappers. De muzikanten zingen en vertellen over het slavernijverleden, de katoenvelden, de Vietnam oorlog, Barack Obama als eerste zwarte president en de huidige oorlogen in Irak en Afghanistan.

Delen op facebook
Still uit de film

Still uit de film

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De oude bluesrotten hebben zonder uitzondering allemaal een slecht gebit en een net-niet-gestemde gitaar. Dit maakt dat dat hun verhalen en liedjes een bepaalde charme krijgen. De liedjes en gitaarspel zijn symbolen van het verleden.

Het lukt de documentairemakers echter niet om een rode draad in het geheel te krijgen. De documentaire probeert parallellen te trekken tussen de blues- en hiphopmuzikanten, tussen de Vietnam- en Afghanistan-veteranen maar slaagt daar eigenlijk niet in.

Na de zoveelste introductie van oude-man-met-gitaar begint het een beetje te vervelen. De beelden van een begrafenis van een Amerikaanse soldaat lijken zo maar in de film gemonteerd. De film lijkt daardoor langer te duren dan 88 minuten.

Ik denk dat de documentairemakers genoeg beeldmateriaal hebben om een mooie en boeiende documentaire te maken. Het is nu echter niet gelukt. Meer rode draad en sterkere parallellen en je hebt iets moois in handen.

Quirijn Foeken

Times Like Deese gaat in première op het Nederlands Film Festival en is vanaf 6 oktober te zien in de bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.