compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Millennium 3: Gerechtigheid
Filmrecensie

TheReview: Millennium 3: Gerechtigheid

23-3-2010 Het is weer even geleden dat Millennium 2: De Vrouw Die Met Vuur Speelde uitkwam. De fans hebben meer dan twee maanden moeten wachten op het vervolg. Aangezien deel 2 eindigde met een cliffhanger lijkt twee maanden haast ondraaglijk. Nu kan men eindelijk Millennium 3: Gerechtigheid in de bioscoop zien.

Delen op facebook

In deel 2 werd Lisbeth Salander neergeschoten en met een helicopter afgevoerd. In deel 3 leren we dat ze de aanslag heeft overleefd en dat ze in het ziekenhuis lang moet herstellen. De halve film zien we Noomi Rapace dan ook in een ziekenhuisbed liggen terwijl ze langzaam herstelt. Hoewel Lisbeth Salander is neergeschoten wordt ze zelf aangeklaagd voor poging tot moord. Een geheime sectie van de veiligheidsdienst doet er namelijk alles aan om haar achter slot en grendel te krijgen.

Ondertussen probeert Mikael Blomkwist haar onschuld te bewijzen. Hij en de redactie van Millennium gaan op onderzoek uit. Zo ontrafelen ze langzaam de gehele geschiedenis van Lisbeth Salander en de rol van de veiligheidsdienst.

Het derde deel van de film ligt geheel in het verlengde van de tweede film. Dat uit zich ook in de sfeer van de film: een soort spanning die over de hele film aanwezig is en die je op het puntje van je stoel laat zitten. Hoewel een groot deel van de film zich afspeelt in het ziekenhuis en de rechtbank gebeurt er voldoende op het scherm om de aandacht vast te houden.

Hoewel deze film misschien het mindere deel van de drie films is, is het toch een waardige afsluiter van de serie. De kijker krijgt waar hij recht op heeft: antwoorden op alle vragen die zich in de eerste twee films hebben opgeworpen.

De drie films vormen een mooie trilogie die de boeken goed recht doen. Een spannende sfeer en goed acteerwerk maken deze Zweedse films zeer de moeite waard. Helaas is Stieg Larsson overleden voordat hij meer delen van Millennium kon schrijven.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.