compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 7-7 t/m 13-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview - Isabelle
Filmrecensie

TheReview - Isabelle

Sterke psychologische thriller

De film Isabelle van Ben Sombogaart was de afgelopen maanden veelvuldig in het nieuws. Hoofdrolspeler Halina Reijn moest namelijk behoorlijk veel afvallen voor deze rol. Dit proces werd nauwkeurig door de media gevolgt.

Delen op facebook
Still uit de film.

Still uit de film.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Halina Reijn speelt het titelkarakter van de film: een beroemd actrice wiens leven bestaat uit filmopnames, rode loper premieres en roddeljournalistiek. Isabelle gaat met haar ouders, gespeeld door Monique van de Ven en Edwin de Vries, eens goed uitrusten in een Belgisch vakantiehuisje. Daar wordt ze ontvoerd door de mismaakte Jeanne, gespeeld door Tineke Caels, die stevig in de make-up is gezet.

Hoewel de ontvoering een beetje vreemd is uitgevoerd begint dan de film pas echt: Jeanne is jaloers op de mooie Isabelle en laat haar langzaam verhongeren in haar kelder. In Nederland en België duiken de media bovenop de verdwijning maar deze belangstelling verdwijnt met de tijd. Inmiddels zit Isabelle dan al tijden in de kelder en ziet er inmiddels verschrikkelijk uit. Wat ook niet helpt is dat Halina Reijn voor het grootste gedeelte naakt is zodat je de botten overal uit haar lichaam ziet steken. Het is allemaal erg wrang.Wat volgt is een psychologisch spel tussen Isabelle en Jeanne waar de vrouwen steeds dichter naar elkaar groeien. Deze scènes vormen het grootste en boeiendste gedeelte van de film waarin de ruimte wordt genomen voor de ontwikkeling van de personages. Het samenspel van de twee vrouwen zorgt ervoor dat je zeker niet zal vervelen in de bioscoop.

Af en toe wordt er even pauze genomen van al dat psychologische geweld en zien we de lokale onderwijzer een obsessie ontwikkelen voor Isabelle en haar verdwijning. Deze subplot wordt ontsierd door scènes in een café waar de barman nou niet de performance van zijn leven neerzet.

Ben Sombogaart zet met Isabelle een sterke thriler neer die niet meer nodig heeft dan de paar vierkante meter van de ruimtes waarin Isabelle verblijft.

Quirijn Foeken

Isabelle gaat op 22 september in premiere en zal ook te zien tijdens het Nederlands Film Festival

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.