compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > TheReview: Larry Crowne
Filmrecensie

TheReview: Larry Crowne

3-8-2011 Als de vrolijke Larry Crowne (Tom Hanks) denkt dat hij voor de tiende keer medewerker van de maand wordt, is dat helaas verkeerd gedacht.

Delen op facebook
Tom Hanks en Julia Roberts in Larry Crowne.

Tom Hanks en Julia Roberts in Larry Crowne.

Hij is een doorsnee man van middelbare leeftijd en werkt als teamleider in een groothandel, totdat hij plotseling ontslagen wordt omdat hij geen universitaire opleiding gevolgd heeft.
Larry gaat niet teren op een uitkering, maar wil werken of weer terug naar de schoolbanken.

Om geld te besparen laat hij zijn dure auto staan en koopt hij een scooter van zijn buurman die dolgraag geld vangt voor oude meuk in zijn voortuin.Larry beseft dat hij een belangrijke keuze in zijn leven moet maken en schrijft zich daarom in bij de universiteit. Daar raakt hij bevriend met een groepje scooterrijdende medestudenten.
De vrouwelijke aanvoerder van de scootergroep vindt het wel tijd voor een metamorfose van Larry. Ze verbiedt hem om met zijn shirt in zijn broek te lopen en de leesbril om zijn nek met brillenkoordje is echt 'not done'. Zijn hele woning wordt zelfs Feng Shui ingericht. Waar je vrienden allemaal niet goed voor zijn. Het is wel heel erg toevallig dat Larry opeens iemand ontmoet die hem zomaar uit vrije wil wil 'oppimpen'. Ik zou dit graag een cliché willen noemen.
Larry, ook wel Lance genoemd door zijn nieuwe vriendengroep, knapt echter helemaal op en gaat in het restaurant van een oude vriend werken om wat geld te verdienen.

Lerares Miss Tainot (Julia Roberts) heeft al haar passie verloren om enthousiast les te geven aan in haar ogen luie en vervelende studenten.

Zoals je kunt verwachten in een romantische komedie, komt daar de charmante en een tikje verlegen Tom Hanks om de hoek kijken en geeft weer zin aan het leven van zijn lerares. Maar zijn eigen leven krijgt ook een boost.

De film is een echte 'feel good movie'. Leuk om te weten is dat Tom Hanks de film zelf geregisseerd heeft en ook deels meegeschreven heeft aan het scenario. De film is (mede daardoor) hem op het lijf geschreven.

De film is humoristisch en er wordt goed geacteerd door de twee Oscarwinnende hoofdrolspelers. Het levert een leuke en boeiende film op. Ook bevat de film een duidelijke boodschap: als er iets dierbaars van je afgenomen wordt zal je toch verder moeten en kan je er beter maar het beste van maken.

Toyah Boer

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.