compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Julia Roberts

Julia Roberts

Julia Roberts: films, nieuws

 

Biografie van Julia Roberts

Julia Roberts werd in 1967 geboren in Atlanta. Haar ouders waren acteurs, evenals haar broer en zus later. Roberts wilde dierenarts worden, maar volgde eerst de studie journalistiek en vertrok vervolgens met haar zus naar New York om zich daar op het acteren te storten. Ze begon met kleine rollen in films en televisieseries en trok voor het eerst echt de aandacht in "Mystic Pizza" in 1988.

Roberts kreeg in 1990 wereldwijde bekendheid door haar rol in de romantische komedie Pretty Woman als tegenspeelster van Richard Gere. Ze verdween een paar jaar uit de filmwereld, maar kwam in 1993 terug met The Pelican Brief en in 1996 in Michael Collins. Daarop volgden een aantal missers, vooral doordat ze rollen speelde die niet bij haar pasten. In 1997 en de jaren daarna bewees ze nogmaals dat haar kracht ligt in romantische komedies met haar rollen in "My Best Friends Wedding", Notting Hill en Runaway Bride.

In 2001 ontving Roberts een Oscar voor beste actrice voor haar rol in "Erin Brokovitch". Ze speelde daarop in drie films van dezelfde regisseur, Steven Soderbergh; Ocean's Eleven, Full Frontal en Ocean's Twelve. In 2006 maakte ze haar Broadway debuut met 'Three Days of Rain' van Richard Greenberg. Hierop kwamen niet al te positieve reacties.

Trivia over Julia Roberts

Julia Roberts heeft Ierse voorouders.

Ze is getrouwd met cameraman Daniel Moder en verwacht een tweeling van hem.

Roberts is een enthousiaste aanhanger van Unicef geweest.

Julia Roberts In het nieuws

MD-06487.CR2

Speelweek 17: nieuw in de bios!

Array

27-4-2016 Fijne Koningsdag! Het belooft geen mooie dag te worden: reden te meer om naar de bioscoop te gaan! Er komen zes nieuwe films uit en de film van de week is Mother's Day.

TV-tip: Larry Crowne, 20:30 op RTL8

Array

31-3-2015 Als de charmante Larry Crowne, gespeeld door Tom Hanks, wordt ontslagen, besluit hij terug te keren naar de universiteit. Eenmaal in de collegebanken ontmoet hij de aantrekkelijke professor Mercedes Tainot, gespeeld door Julia Roberts.

Speelweek 12: nieuw in de bioscoop

Array

19-3-2014 Maart is nu halverwege en het lijkt erop dat het een echte arthouse maand gaat worden. Zo ook deze week met zes nieuwe titels die vooral arthouse liefhebbers zal aanspreken. De film van de week is August: Osage County.

Oscarnominaties bekend

Array

16-1-2014 De nominaties van de Academy Awards, beter bekend als de Oscars zijn bekend. De Oscars zijn één van de belangrijkste filmonderscheidingen van de Verenigde Staten.

TV-tip: Larry Crowne, 20:30 op RTL 5

Array

2-10-2013 Als de charmante Larry Crowne, gespeeld door Tom Hanks, wordt ontslagen, besluit hij terug te keren naar de universiteit. Eenmaal in de collegebanken ontmoet hij de aantrekkelijke professor Mercedes Tainot, gespeeld door Julia Roberts. Geregisseerd door Tom Hanks.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Julia Roberts Feiten

Julia Roberts in Mirror Mirror
acteur, producent, stemacteur
Geboren 28-10-1967
Julia Roberts brak in 1990 door met haar rol in de romantische komedie Pretty Woman. In 2001 ontving ze een Oscar voor haar rol in "Erin Brokovitch".

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

176 films in Amsterdam deze week

176 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl