Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 22-2 t/m 28-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Willem Dafoe

Willem Dafoe

Willem Dafoe: films, nieuws

 
Biografie van Willem Dafoe
William Dafoe stopte met zijn studie om mee te doen aan de avantgardistische theatergroep Theatre X. Hij ontmoette in New York bij de Performance Group "Elizabeth LeCompte" en richtte met haar de groep opnieuw in.

In 1980 kreeg William Dafoe een kleine rol in Michael Cimino's Heaven's Gate, maar zijn rol werd later uit de film geknipt. Kort daarna kwam zijn eerste hoofdrol in "The Loveless". Zijn doorbraak kwam in 1986 met Platoon. Vanaf toen heeft hij in meer dan zestig films geacteerd, waaronder The English Patient, Once Upon a Time in Mexico en American Psycho. Hij klaagt zelf echter dat hij de conventionele rollen mist omdat hij bekend staat als een excentrieke acteur in duistere kleine films. Hij werd twee keer genomineerd voor de Academy Award en één keer voor de Golden Globe.

Dafoe is nog steeds actief in het theater. Hij is vanaf 1977 lid van The Wooster Group, een New Yorks experimenteel theater collectief, waarvoor hij ook schrijft.
Trivia over Willem Dafoe
Dafoe deed bijna al de stunts in Spider-Man zelf.

Heeft een zoon van | Elizabeth LeCompte".

Dafoe is de enige acteur die is genomineerd voor een Oscar voor de rol van een vampier.
Willem Dafoe In het nieuws
Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

Willem Dafoe speelt Van Gogh

22-5-2017 Willem Dafoe gaat Vincent van Gogh spelen in een nieuwe film over diens leven. De film, At Eternity's Gate, gaat over de periode dat Van Gogh in Arles woonde.

Marwan Kenzari, Copyright 2013 ArjoFrank

Marwan Kenzari in meerdere Amerikaanse films

31-7-2015 Marwan Kenzari zal te zien zijn in de science fiction What Happened To Monday, waarin ook Noomi Rapace en Willem Dafoe in te zien zijn. De opnames van deze film beginnen deze week in Roemenië.

Willem Dafoe in the Great Wall

18-2-2015 Willem Dafoe zal naast Matt Damon te zien zijn in de film The Great Wall. De film gaat over het ontstaan van de Chinese Muur en zal 2016 in de bioscoop te zien moeten zijn.

(c) 20th Century Fox

Interview met Wes Anderson

'Een film maken is mijn kans om een groep vrienden bij elkaar te krijgen'

10-3-2014 De films van Wes Anderson zijn stuk voor stuk herkenbaar als de zijne. Zijn personages zijn tragikomisch, zijn setaankleding is bont en zijn humor is droogkloterig. In zijn nieuwste, The Grand Budapest Hotel, laat hij Ralph Fiennes als hotelconciërge opdraven in een uitgesproken paars pak, terwijl hij Willem Dafoe achter hem aanstuurt als huurmoordenaar met boksbeugels aan zijn handen. Op de achtergrond rukken het fascisme en communisme ook nog op. BiosAgenda spreekt de regisseur in Amsterdam en vraagt hem naar de politieke insteek van die film, de samenwerking met zijn terugkerende groep acteurs en het geluk van Bill Murray.

<  12  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Willem Dafoe Feiten
Willem Dafoe© (c) American Broadcasting Company
acteur, stemacteur
Geboren 22-7-1955
William Dafoe begon met acteren in 1980 en speelde vanaf toen in meer dan zestig films. Hij krijgt vooral kleine rollen in duistere films door zijn excentrieke reputatie.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
74 films in Nijmegen deze week
74 films in Nijmegen deze weekVandaag wordt er in Nijmegen maar liefst 46 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl