compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Willem Dafoe

Willem Dafoe

Willem Dafoe: films, nieuws

 

Biografie van Willem Dafoe

Willem Dafoe en Oscar Isaac in The Card Counter
Willem Dafoe en Oscar Isaac in The Card Counter
William Dafoe stopte met zijn studie om mee te doen aan de avantgardistische theatergroep Theatre X. Hij ontmoette in New York bij de Performance Group "Elizabeth LeCompte" en richtte met haar de groep opnieuw in.

In 1980 kreeg William Dafoe een kleine rol in Michael Cimino's Heaven's Gate, maar zijn rol werd later uit de film geknipt. Kort daarna kwam zijn eerste hoofdrol in "The Loveless". Zijn doorbraak kwam in 1986 met Platoon. Vanaf toen heeft hij in meer dan zestig films geacteerd, waaronder The English Patient, Once Upon a Time in Mexico en American Psycho. Hij klaagt zelf echter dat hij de conventionele rollen mist omdat hij bekend staat als een excentrieke acteur in duistere kleine films. Hij werd twee keer genomineerd voor de Academy Award en één keer voor de Golden Globe.

Dafoe is nog steeds actief in het theater. Hij is vanaf 1977 lid van The Wooster Group, een New Yorks experimenteel theater collectief, waarvoor hij ook schrijft.

Trivia over Willem Dafoe

Dafoe deed bijna al de stunts in Spider-Man zelf.

Heeft een zoon van | Elizabeth LeCompte".

Dafoe is de enige acteur die is genomineerd voor een Oscar voor de rol van een vampier.

Willem Dafoe In het nieuws

Christian Bale als vicepresident Dick Cheney in Vice

Vice grootste kanshebber op Golden Globe

7-12-2018 De nominaties voor de Golden Globes in 2019 zijn bekend. Vice is met zes nominaties de grootste kanshebber op een award. De Belgische film Girl heeft ook een nominatie op zijn naam staan. Beautiful Boy van de Belgische regisseur Felix van Groeningen maakt ook kans op een prijs.

Beeld uit 'Aquaman' (c) 2018

Allereerste trailer film Aquaman (video)

25-7-2018 Op de Amerikaanse stripboekenbeurs Comic-Con is de allereerste trailer van de nieuwe DC-superheldenverfilming Aquaman gelanceerd. De regie is van James Wan. Onder meer met Willem Dafoe en Nicole Kidman. Jason Momoa speelt Aquaman in deze allereerste Aquaman-speelfilm.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

Willem Dafoe speelt Van Gogh

22-5-2017 Willem Dafoe gaat Vincent van Gogh spelen in een nieuwe film over diens leven. De film, At Eternity's Gate, gaat over de periode dat Van Gogh in Arles woonde.

Marwan Kenzari, Copyright 2013 ArjoFrank

Marwan Kenzari in meerdere Amerikaanse films

31-7-2015 Marwan Kenzari zal te zien zijn in de science fiction What Happened To Monday, waarin ook Noomi Rapace en Willem Dafoe in te zien zijn. De opnames van deze film beginnen deze week in Roemenië.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Willem Dafoe Feiten

Willem Dafoe in The Lighthouse
acteur, stemacteur
Geboren 22-7-1955
William Dafoe begon met acteren in 1980 en speelde vanaf toen in meer dan zestig films. Hij krijgt vooral kleine rollen in duistere films door zijn excentrieke reputatie.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

79 films in Eindhoven deze week

79 films in Eindhoven deze weekVandaag wordt er in Eindhoven maar liefst 92 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl