compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

The Lighthouse

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Lighthouse

Willem Dafoe (Thomas Wake) en Robert Pattinson (Ephraim Winslow)

Willem Dafoe (Thomas Wake) en Robert Pattinson (Ephraim Winslow)

Delen op facebook
The Lighthouse
Nederlandse première: 27-2-2020
Brazilië, Verenigde Staten, 2019, 109 min,

The Lighthouse speelt zich af in New England van 1890. Twee vuurtorenwachters zitten voor lange tijd vast op het door mist omgeven eiland. Wanneer er een storm losbarst proberen ze de tijd te doden door veel alcohol te drinken, dat wakkert allerlei demonen bij hun aan, langzaam beginnen zij elkaar steeds meer te verachten.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

The Lighthouse trailer en bijzonderheden

Het verhaal is losjes gebaseerd op de tragische gebeurtenissen van 1801 ("The Smalls Lighthouse Tragedy" genaamd) waarbij twee vuurtorenwachters tijdens een storm vast kwamen te zitten en één van hun overleed en de ander gek werd. Varianten van dit verhaal hebben eerder in allerlei media gefigureerd.

De film is in zwartwit gefilmd op film onder zeer barre weersomstandigheden voor veel van de scnes zijn er ook geen trucages gebruikt, behalve extra filmlampen om genoeg licht te krijgen voor het belichte van de niet erg lichtgevoelige Double-X 5222 film.

Willem Dafoe en Robert Pattinson spraken elkaar nauwelijks tijdens de opnames, ze kozen beiden om op eigen manier zich af te zonderen van elkaar. Pas weken na de opnames spraken zij elkaar echt voor het eerst en bleken elkaar enorm te mogen.

Trailer van The LighthouseBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Lighthousehttps://i1.ytimg.com/vi/iHxuLR4x68w/hqdefault.jpg2019-09-23
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Robert Eggers maakte eerder de film "The VVitch: A New-England Folktale" (2015), eerder was hij vooral als set-ontwerper betrokken bij films.
Acteur Robert Pattinson is bekend van " The Lost City of Z" (2016) en " Cosmopolis" (2012), maar is echt bekend van onder meer Twilight (2008). Oudgediende Willem Dafoe heeft een imposante oeuvre met speelfilmtitels als At Eternity's Gate (2018), The Florida Project (2017), Shadow of the Vampire (2000) en Platoon (1986).

Recensies van The Lighthouse

The Lighthouse - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Lighthouse in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je The Lighthouse zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

New England, 1890. Twee vuurtorenwachters proberen hun gezond verstand te behouden terwijl ze op een afgelegen en mysterieus eiland wonen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

The Lighthouse is de nieuwe film van Robert Eggers regisseur van de moderne horror cultfilm The Witch. The Lighthouse is een duister en beklemmend verhaal over twee vuurtorenwachters op een afgelegen en mysterieus eiland in New England in de jaren 1890.

Productiemaatschappij: A24, New Regency Pictures, RT Features

Cast & Regisseur

Willem Dafoe

Thomas Wake
Robert Pattinson

Ephraim Winslow
Robert Eggers

Regisseur
The Lighthouse