compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Robert Pattinson

Robert Pattinson

Robert Pattinson: films, nieuws

 

Biografie van Robert Pattinson

Robert Pattinson in The Batman
Robert Pattinson in The Batman
Robert Pattinson werd in 1986 in Londen geboren. Zijn moeder was model, zijn vader importeerde tweedehands auto's uit Amerika. Pattinson raakte in contact met amateur theater via de Barnes Theatre Company. Hij speelde enkele amateurrollen en verscheen vervolgens in een productie van 'Tess of the D'Ubervilles' en in 'Macbeth'. Hij legde zich vervolgens ook toe op modelwerk.

Van het theater belandde Pattinson bij de televisie. Hij speelde een rol in de televisiefilm "Ring of the Nibelungs" in 2004 en een jaar later vervulde hij de rol van Cedric Diggory in Harry Potter and the Goblet of Fire. Door deze rol werd hij meerdere malen benoemd als de nieuwe Jude Law.

In 2008 verscheen Pattinson als Edward Cullen in de vampierfilm Twilight, gebaseerd op de bestseller van Stephenie Meyer. Hij verkreeg hierdoor de positie van nummer één in de Starmeter van de IMDb internationale filmsite. In de film is ook muziek van zijn hand te horen, hij speelt gitaar en keyboard. Pattinson zal in Little Ashes de rol van schilder Salvador Dalí vervullen.

Trivia over Robert Pattinson

Robert Pattinson ziet acteur Jack Nicholson als zijn inspiratie.

Zijn ene zus speelt in een band en zijn andere zus werkt in de reclamewereld.

Robert Pattinson In het nieuws

Speelweek 41: nu in de bioscoop

7-10-2015 Het is lekker druk in de bioscoop deze week. Er komen namelijk maar liefst twaalf nieuwe films uit. We hebben dus een hoop te bespreken. De film van de week is Sicario.

Castwissel bij Brimstone

25-6-2015 De opnames van Martin Koolhovens Brimstone zijn begonnen. Twee van de acteurs hebben het project echter verlaten.

Ook Pattinson en van Houten in Brimstone

9-2-2015 Nadat een paar dagen terug de eerste castleden voor Brimstone bekend werden gemaakt is nu ook bekend geworden dat Robert Pattinson en Carice van Houten in de nieuwe film van Martin Koolhoven zullen spelen.

Speelweek 24: nieuw in de bioscoop

11-6-2014 Deze week hebben we een mooie volle speelweek: er komen acht nieuwe films uit in de bioscoop. De film van de week is Stuk!.

Joel Edgerton in nieuwe Corbijn

17-3-2014 Joel Edgerton gaat een rol spelen in Life, de nieuwe biopic over James Dean. De film wordt geregisseerd door Anton Corbijn die eerder The American en Control maakte. In de film zullen ook Robert Pattinson en Dane DeHaan te zien zijn.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Robert Pattinson Feiten

Robert Pattinson in The Batman
acteur
Geboren 13-5-1986
Robert Pattinson brak door met zijn rol in Harry Potter and the Goblet of Fire. Met de reputatie van 'de nieuwe Jude Law' speelde hij vervolgens de rol van vampier in Twilight.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

173 films in Amsterdam deze week

173 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:10 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl