Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 15-2 t/m 21-2
WEB | mobiel
MENU
Home > Filmsterren > Christoph Waltz

Christoph Waltz

Christoph Waltz: films, nieuws

 
Biografie van Christoph Waltz
Christoph Waltz en Hong Chau in Downsizing
Christoph Waltz en Hong Chau in Downsizing
Christoph Waltz is een Oostenrijks acteur die vooral bekend was van televisie voordat hij in 2010 een Oscar won voor Beste Bijrol voor zijn rol als Hans Landa in "Inglorious Bastards" (2009) van Quentin Tarantino.

Waltz werd geboren in Wenen als zoon van set designers "Elisabeth Urbancic" and "Johannes Waltz". Zijn grootouders waren acteurs, dus het acteren zit in het bloed.

Hij heeft drie volwassen kinderen bij zijn eerste vrouw en een dochtertje bij zijn huidige partner. Hij woont in Londen en reist op en neer naar Berlijn waar zijn partner woont. Een van zijn volwassen zoons woont in Israël en is een rabbijn.

Hij studeerde aan het "Max Reinhardt Seminar" in Wenen en het Lee Strasberg theater en film instituut in New York. Hij begon als toneelspeler bij onder andere het Schauspielhaus Zürich, het Weense burgtheater en het Salzburg festival. Hij werd een bekende acteur op televisie.

De 53-jarige acteur won in 2010 zijn eerste Oscar voor Beste Bijrol voor zijn rol als Hans Landa (ook wel "Jew Hunter" genoemd)in Inglourious Basterds (2009) van regisseur Quentin Tarantino.
Trivia over Christoph Waltz
Downsizing trailer
Waltz spreekt vloeiend Duits, Engels en Frans.
Christoph Waltz In het nieuws
Michael Caine in Youth (c) Paradiso

Youth wint bij European Film Awards

13-12-2015 De film Youth heeft bij de European Film Awards flink weten te scoren. De film van Paolo Sorrentino ging naar huis met de prijs voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Mannelijke Hoofdrol (Michael Caine).

Spectre recensie

'Alles wat je nodig hebt'

28-10-2015 Met Spectre zijn we toegekomen aan alweer de 24e James Bond-film. Als een filmreeks zo lang bestaat dan heeft iedereen daar zo zijn eigen verwachtingen van. In deze recensie kijken of dit allemaal kan worden ingelost.

Christoph Waltz regisseert zichzelf

7-5-2015 Christoph Waltz gaat zijn regiedebuut maken in een film waarin hij zelf de hoofdrol speelt. De film gaat over een man die zijn veel oudere vrouw vermoord.

Golden Globes 2015 winnaars

12-1-2015 De 72e editie van de Golden Globes heeft de uitslagen bekend gemaakt. Eerder werden de nominaties bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2015.

Michael Keaton in Birdman

Golden Globes 2015 nominaties bekend

11-12-2014 Vandaag zijn de genomineerden bekend gemaakt van The Golden Globes. De film Birdman is maar liefst zeven keer genomineerd.

<  123  >
Laatste filmnieuws
Huidige prijsvraag
Christoph Waltz Feiten
acteur
Geboren 4-10-1956
Christoph Waltz is een Oostenrijks acteur die vooral bekend was van televisie voordat hij in 2010 een Oscar won voor Beste Bijrol voor zijn rol als Hans Landa in "Inglorious Bastards" (2009) van Quentin Tarantino.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
90 films in Den Haag deze week
90 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 22:40 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl