compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Christoph Waltz

Christoph Waltz

Christoph Waltz: films, nieuws

 

Biografie van Christoph Waltz

Christoph Waltz in QT8: The First Eight
Christoph Waltz in QT8: The First Eight
Christoph Waltz is een Oostenrijks acteur die vooral bekend was van televisie voordat hij in 2010 een Oscar won voor Beste Bijrol voor zijn rol als Hans Landa in "Inglorious Bastards" (2009) van Quentin Tarantino.

Waltz werd geboren in Wenen als zoon van set designers "Elisabeth Urbancic" and "Johannes Waltz". Zijn grootouders waren acteurs, dus het acteren zit in het bloed.

Hij heeft drie volwassen kinderen bij zijn eerste vrouw en een dochtertje bij zijn huidige partner. Hij woont in Londen en reist op en neer naar Berlijn waar zijn partner woont. Een van zijn volwassen zoons woont in Israël en is een rabbijn.

Hij studeerde aan het "Max Reinhardt Seminar" in Wenen en het Lee Strasberg theater en film instituut in New York. Hij begon als toneelspeler bij onder andere het Schauspielhaus Zürich, het Weense burgtheater en het Salzburg festival. Hij werd een bekende acteur op televisie.

De 53-jarige acteur won in 2010 zijn eerste Oscar voor Beste Bijrol voor zijn rol als Hans Landa (ook wel "Jew Hunter" genoemd)in Inglourious Basterds (2009) van regisseur Quentin Tarantino.

Trivia over Christoph Waltz

Waltz spreekt vloeiend Duits, Engels en Frans.

Christoph Waltz In het nieuws

Daniel Craig in de laatste Bond-film 'Spectre' (c) 2015

Danny Boyle regisseert nieuwe James Bond-film

Opnames nieuwe James Bond beginnen in december

25-5-2018 Danny Boyle, de regisseur van Trainspotting en Slumdog Millionaire, gaat de 25e James Bond-film regisseren. Daniel Craig kruipt weer in de huid van de super-Britse superspion. Boyle begint in december met de opnames.

Michael Caine in Youth (c) Paradiso

Youth wint bij European Film Awards

13-12-2015 De film Youth heeft bij de European Film Awards flink weten te scoren. De film van Paolo Sorrentino ging naar huis met de prijs voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Mannelijke Hoofdrol (Michael Caine).

Spectre recensie

'Alles wat je nodig hebt'

28-10-2015 Met Spectre zijn we toegekomen aan alweer de 24e James Bond-film. Als een filmreeks zo lang bestaat dan heeft iedereen daar zo zijn eigen verwachtingen van. In deze recensie kijken of dit allemaal kan worden ingelost.

Christoph Waltz regisseert zichzelf

7-5-2015 Christoph Waltz gaat zijn regiedebuut maken in een film waarin hij zelf de hoofdrol speelt. De film gaat over een man die zijn veel oudere vrouw vermoord.

Golden Globes 2015 winnaars

12-1-2015 De 72e editie van de Golden Globes heeft de uitslagen bekend gemaakt. Eerder werden de nominaties bekend gemaakt. Dit zijn de winnaars van de Golden Globes 2015.

<  123  >
Laatste filmnieuws

Christoph Waltz Feiten

acteur, regisseur, stemacteur
Geboren 4-10-1956
Christoph Waltz is een Oostenrijks acteur die vooral bekend was van televisie voordat hij in 2010 een Oscar won voor Beste Bijrol voor zijn rol als Hans Landa in "Inglorious Bastards" (2009) van Quentin Tarantino.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

68 films in Rotterdam deze week

68 films in Rotterdam deze weekVandaag wordt er in Rotterdam maar liefst 146 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl