compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 30 25-7 t/m 31-7
Film van de week!
MENU

Guillermo del Toro's Pinocchio

Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van Guillermo del Toro's Pinocchio

Guillermo del Toro's Pinocchio filmstill

Guillermo del Toro's Pinocchio filmstill

Delen op facebook
Guillermo del Toro's Pinocchio
Nederlandse première: 24-11-2022
Frankrijk, Mexico, Verenigde Staten, 2022, 118 min,

In Guillermo del Toro's Pinocchio speelt situering van het verhaal een belangrijke rol, geen sprookjesachtige wereld van 1800 , maar de harde wereld van het opkomend fascisme en industrialisatie van de jaren '30. De oude houtsnijder Geppetto rouwt om zijn overleden zoon en wanneer hij een stuk hout cadeau krijgt besluit hij een marionet te beitelen. Maar de marionet is nog niet goed klaar of die begint al voor problemen te zorgen en door zijn ondeugendheid en al snel belandt hij in allerlei bizarre avonturen, steeds weer door zijn ongehoorzaamheid.

Bekijk bij:

NETFLIX

Guillermo del Toro's Pinocchio trailer en bijzonderheden

Naar verluid is Guillermo del Toro veertien jaar bezig geweest met dit project, het lukte hem niet om het gefinancierd te krijgen en in 2017 had hij het project zelfs geannuleerd. In 2018 maakte Netflix bekend dat zij het project nieuw leven inbliezen.
Componist Alexandre Desplat werkte eerder aan twee films geregisseerd door Matteo Garrone, die in 2019 de live-action versie van Pinocchio (2019) regisseerde.

Trailer van Guillermo del Toro's PinocchioBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Guillermo del Toro's Pinocchiohttps://i1.ytimg.com/vi/-UOKJJouMxk/hqdefault.jpg2022-10-31
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van (co-)regisseur Mark Gustafson, die eerder welke korte animaties regisseerde.
De eerste animatiefilm geregisseerd door Guillermo del Toro.
Ron Perlmans achtste samenwerking met regisseur Guillermo del Toro.

Guillermo del Toro's Pinocchio - Bioscopen, Tijden & Tickets

Guillermo del Toro's Pinocchio in de bioscoop

Wil je Guillermo del Toro's Pinocchio zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

De wens van een vader brengt op magische wijze een houten jongen tot leven in een donkere Italië, waardoor hij de kans krijgt om alsnog voor een kind te zorgen. Maar het jongetje maakt veel kinderlijke beslissingen met verstrekkende gevolgen.



Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Academy Award®-winnende filmmaker Guillermo del Toro geeft zijn kijk op het klassieke verhaal van Carlo Collodi over de houten marionet die op magische wijze tot leven wordt gewekt om de rouwende houtsnijder Gepetto troost te bieden. Deze eigenaardige, stop-motion musical volgt de avonturen van een ondeugende en soms ongehoorzame Pinocchio tijdens diens zoektocht naar zijn plek in de wereld. Onder regie van Guillermo del Toro en Mark Gustafson is een all star stemmencast te horen in de originele versie van de film; bestaande uit Ewan McGregor, David Bradley, Gregory Mann, Finn Wolfhard, Academy Award® winnaar Cate Blanchett, John Turturro, Ron Perlman, Tim Blake Nelson, Burn Gorman, Academy Award® winnaar Christoph Waltz en Academy Award® winnaar Tilda Swinton.

Productiemaatschappij: Double Dare You (DDY), Necropia Entertainment, NetFlix, Netflix Animation, Pathé, ShadowMachine, The Jim Henson Company

Cast & Regisseur

Ewan McGregor

Sebastian J. Cricket
Tilda Swinton

Wood Sprite / Death
Cate Blanchett

Spazzatura