compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 16-3 t/m 22-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Guillermo del Toro

Guillermo del Toro

Guillermo del Toro: films, nieuws

 

Biografie van Guillermo del Toro

Guillermo del Toro werd in 1964 in Mexico geboren. Hij produceerde zijn eerste korte film op zijn eenentwintigste, 'Doña Lupe' (1986). Daarna werkte hij acht jaar als special effects make-up ontwerper en stichtte zijn eigen bedrijf, Necropia in de vroege jaren tachtig. In die tijd produceerde en regisseerde hij ook Mexicaanse televisieprogramma's en gaf college in film.

Del Toro kreeg zijn eerste succes toen 'Cronos' (1993) negen Academy Awards in Mexico en vervolgens de International Critics prijs in Cannes won. Hierop maakte Del Toro zijn eerste Hollywood film, Mimic (1997). Hij had wat moeite met de eisen van Hollywood op filmgebied en keerde terug naar Mexico om daar zijn eigen film productie bedrijf The Tequila Gang op te richten. Daarop maakte hij 'The Devil's Blackbone', een spookverhaal over de Spaanse Burgeroorlog. Vervolgens gaf hij Hollywood toch weer een kans en maakte de vampierfilm Blade II. Daarop volgde het succes van Hellboy. In 2006 maakte hij de fantasie film Pan's Labyrinth, waarvoor hij veel prijzen in de wacht sleepte, waaronder drie Academy Awards.

In de toekomst zal Del Toro een nieuwe verfilming van Roald Dahls de Heksen maken en een Frankenstein film als een waar 'Miltonian tragedy', waarmee hij refereert aan de Engelse dichter en auteur John Milton. Ook zal hij "The Hobbit" van Tolkiens The Lord of the Rings regisseren, samen met Peter Jackson als executive producer.

Trivia over Guillermo del Toro

Guillermo del Toro heeft een fascinatie voor monsters, vandaar hun veelvuldige voorkomen in zijn films. Zijn favoriete monsters zijn Frankenstein en de Creature of the Black Lagoon.

Acteur Ron Perlman heeft in veel van Del Toro's films de hoofdrol gespeeld, waaronder in Blade II en Hellboy.

Del Toro wees kansen om I Am Legend, One Missed Call, Harry Potter and the Half-Blood Prince en Halo te regisseren af om zich compleet te kunnen richten op Hellboy II: The Golden Army.

Guillermo del Toro In het nieuws

Beeld uit 'The Shape of Water' (c) 2017

Film The Shape of Water geen plagiaat

26-7-2018 The Shape of Water van regisseur Guillermo del Toro is geen plagiaat. Dat heeft een Amerikaanse rechter beslist. De zoon van overleden theatermaker Paul Zindel had in februari een rechtszaak aangespannen omdat de Oscarwinnende film qua verhaal te veel zou kijken op Zindels 'Let Me Hear You Whisper' uit 1969.

Sally Hawkins in the film THE SHAPE OF WATER. Photo by Kerry Hayes. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved

Shape of Water grote winnaar Oscars

Nederlanders vallen buiten de prijzen

5-3-2018 'The Shape of Water' van Guillermo del Toro heeft zondagnacht de Oscar voor de beste film gewonnen. Daarnaast won de 13 keer genomineerde film in de categorieën beste regisseur, beste soundtrack en beste vormgeving. Wij zetten alle winnaars voor je op een rijtje.

Origineel of niet? Sally Hawkins wordt verliefd op een amfibieman.

'Shape of Water' beschuldigd van plagiaat

Film zou van toneelstuk zijn afgeleid

23-2-2018 De makers van The Shape of Water worden aangeklaagd voor plagiaat. Volgens de familie van de overleden toneelschrijver Paul Zindel zou het verhaal van de Oscargenomineerde film enorm lijken op het toneelstuk 'Let Me Hear You Whisper' uit 1969.

Frances McDormand voor haar billboards.

'Three Billboards' grote winnaar Bafta Awards

'The Shape of Water' valt ook vaak in de prijzen.

19-2-2018 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, was de grote winnaar tijdens de Britse Bafta Awards. De film won zowel de prijs voor beste film, Britse film, scenario, beste actrice (Frances McDormand) en bijrol (Sam Rockwell). 'The Shape of Water' van Guillermo del Toro won de Bafta voor de beste regisseur.

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd voor een Oscar © 2015 Arjo Frank | BiosAgenda

Vooral filmhuisfilms genomineerd voor Oscars 2018

Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema genomineerd

23-1-2018 De nominaties voor de 90e Academy Awards zijn vanmiddag bekend gemaakt, beter bekend als de Oscars. The Shape of Water is maar liefst 13 maal genomineerd, Dunkirk is 8 maal genomineerd en Darkest Hour kreeg vijf nominaties. Zondag 4 maart 2018 worden de Oscars uitgereikt.

<  12345  >
Laatste filmnieuws

Guillermo del Toro Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 9-10-1964
Guillermo del Toro heeft veel verschillende soorten films gemaakt, van stripverfilmingen als Blade en Hellboy, naar fantasy horrorfilms als Pan's Labyrinth.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

69 films in Arnhem deze week

69 films in Arnhem deze week69 films zijn te zien in Arnhem deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl