compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU

Nightmare Alley

Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Nightmare Alley

Cate Blanchett (Lilith Ritter)

Cate Blanchett (Lilith Ritter)

Delen op facebook
Nightmare Alley
Nederlandse première: 27-1-2022
Verenigde Staten, 2021, 149 min,

In Nightmare Alley is de jonge Stan Carlisle aan lager wal geraakt en werkt op de kermis, daar manipuleert hij mensen door zijn vlotte babbel. Hij raakt bevriend met een psychiater Lillith Ritter, een gevaarlijke vrouw blijkt al snel.

Bekijk bij:

meJane

Nightmare Alley trailer en bijzonderheden

De scènes aan het begin van de film werden gefilmd nadat de productie was onderbroken tijdens de Covid-19-pandemie. Bradley Cooper gebruikte de tijd om 8 kilo af te vallen en er jonger uit te zien aan het begin van de film.
Er is ook een zwartwit-versie van de film, die in beperkte oplage is uitgebracht.
De film is geen remake van Nightmare Alley (1947), in Nederland uitgebracht met de titel De straat der verloren zielen, het is een herinterpretatie van het roman van William Lindsay Gresham die aan de film ten grondslag lag.

Trailer van Nightmare AlleyBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Nightmare Alleyhttps://i1.ytimg.com/vi/MZLzb0fujXg/hqdefault.jpg2021-10-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Guillermo del Toro — die ook voor de productie en scenario tekent — maakte eerder The Shape of Water (2017), Crimson Peak (2015) en "El Laberinto del fauno" (2006), allemaal films met een sprookjesachtige sfeer en een bijzondere kleurenspectrum.
Acteur Bradley Cooper is bekend van uiteenlopende speelfilms zoals A Star Is Born (2018), War Dogs (2016), Burnt (2015), American Sniper (2014) en Guardians of the Galaxy (2014).

Nightmare Alley - Bioscopen, Tijden & Tickets

Nightmare Alley in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Wanneer de charismatische maar onfortuinlijke Stanton Carlisle (Bradley Cooper) bevriend raakt met de helderziende Zeena (Toni Collette) en haar ex-man Pete (David Strathairn) tijdens eens rondreizende kermis, begint eindelijk zijn weg naar succes. Hij gebruikt zijn nieuwverworven kennis om de rijke elite van New York uit de jaren 40 op te lichten. Met de deugdzame Molly (Rooney Mara) loyaal aan zijn zijde, smeedt Stanton een complot om een gevaarlijke zakenman (Richard Jenkins) op te lichten met de hulp van een mysterieuze psychiater (Cate Blanchett) die weleens zijn meest geduchte tegenstander tot nu toe zou kunnen zijn.

Productiemaatschappij: Fox Searchlight Pictures

Cast & Regisseur

Willem Dafoe

Clem Hoately
Cate Blanchett

Lilith Ritter
Bradley Cooper

Stanton 'Stan' Carlisle
Toni Collette

Zeena Krumbein
Richard Jenkins

Ezra Grindle

Nieuws over Nightmare Alley