compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bayona regisseert mogelijk Twilight 3

Bayona regisseert mogelijk Twilight 3

Eclipse krijgt onafhankelijker tintje

11-3-2009 Na het overdonderende succes van Twilight, staan de filmversies van de drie vervolgboeken van Stephenie Meyer al in de planning. Eind dit jaar zal "New Moon" al het levenslicht zien. Voor het derde deel, "Eclipse", wordt nog een regisseur gezocht.

Delen op facebook

Het begint erop te lijken dat "Juan Antonio Bayona" de aangewezen regisseur wordt voor "Eclipse". Zijn naam is nooit van de lijstjes met mogelijke regisseurs verdwenen, hoewel de filmstudio nog niets wil bevestigen.

Volgens The Hollywood Reporter zou de keuze voor de protégé van Guillermo del Toro een logische keuze zijn. Twilight werd geregisseerd door Catherine Hardwicke, die de reeks startte met vanuit een coming-of-age perspectief. Deel twee krijgt een meer mainstream regisseur aan het roer met Chris Weitz (American Pie, The Golden Compass). Het derde deel zou met Bayona als regisseur zich weer meer richting arthouse bewegen.

"Juan Antonio Bayona" is erg in trek sinds hij voor zijn film El orfanato overladen werd met prijzen. Hij is momenteel bezig met de verfilming van Hater, naar het boek van David Moody.

"Eclipse" wordt naar verwachting in 2010 uitgebracht in de bioscoop. Het vierde deel in de Twilight-reeks, "Breaking Dawn", staat momenteel gepland voor een release in 2013.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.