compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 31 4-8 t/m 10-8
Film van de week!
MENU

The Witches

**1/200
Waardering: 2.8/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarAngst

Pitch van The Witches

Anne Hathaway (Grand High Witch)

Anne Hathaway (Grand High Witch)

Delen op facebook
The Witches
Nederlandse première: 25-11-2020
Mexico, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2020, 105 min,

In The Witches gaat in 1967 een jonge wees wonen bij zijn lieve oma in Alabama. Omdat ze steeds — chique uitziende — heksen tegen komen, besluit oma dat een vakantie aan de kust een betere omgeving is. Ze kiezen helaas een plek uit waar net een heksenvergadering aan de gang is en ontdekken ze dat de opperheks heel snode plannen heeft.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

The Witches trailer en bijzonderheden

Gebaseerd op het boek van Roald Dahl uit 1983, welke eerder ook al model stond voor The Witches (1990) beiden speelde zich af in het Verenigd Koninkrijk, deze verfilming speelt zich in de Amerikaanse staat Alabama. Op enkele buitenopnames in Alabama na, zijn de meeste opnames gefilmd in het Verenigd Koninkrijk.

Trailer van The WitchesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Witcheshttps://i1.ytimg.com/vi/j8SfKUx4CMo/hqdefault.jpg2020-10-06
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De eerdere versie van The Witches (1990) werd geregisseerd door meester-regisseur Nicolas Roeg. Regisseur van deze film Robert Zemeckis heeft een lange staat van dienst met familiefilms zoals Back to the Future (1985), Who framed Roger Rabbit (1988) en Forrest Gump (1994), films met veel special effects. De regisseur werkte voor deze film samen met fantasy-regisseurs Guillermo del Toro (scenario en productie, The Shape of Water (2017)) en Alfonso Cuarón (productie, Roma (2018)).
Anne Hathaway is onder meer bekend van Dark Waters (2019), Interstellar (2014), Alice in Wonderland (2010) en The Devil Wears Prada (2006). In die laatste film speelde ze samen met Stanley Tucci, bekend ook van A Private War (2018), The Hunger Games (2012) en The Lovely Bones (2009).
Octavia Spencer is bekend van The Shape of Water (2017), Fruitvale Station (2013) en The Help (2011).
Speelfilmdebuut van Jahzir Bruno die eerder te zien was in de tv-series "The Oath" (2019) en "Atlanta" (2018).

The Witches - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Witches in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

De visueel vernieuwende film van Zemeckis geeft aan het geliefde boek van Dahl een nieuwe invulling voor een hedendaags publiek. Het hartverwarmende verhaal vol zwarte humor gaat over een jonge weesjongen (Bruno) die eind 1967 bij zijn liefhebbende oma (Spencer) gaat wonen in het plattelandsstadje Demopolis in Alabama. Nadat de jongen en zijn grootmoeder enkele ogenschijnlijk charmante, maar duivelse heksen ontmoeten, nemen ze hun toevlucht in een luxe hotel aan de kust. Helaas komen ze net op het moment dat de Opperheks (Hathaway) haar handlangers undercover van over de hele wereld heeft laten komen om daar haar demonische plannen uit te voeren.

Productiemaatschappij: Canadian Film or Video Production Tax Credit (CPTC, Double Dare You (DDY), Esperanto Filmoj, ImageMovers, Necropia Entertainment, The Jim Henson Company, Warner Bros.

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur

Nieuws over The Witches