compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Anne Hathaway

Anne Hathaway

Anne Hathaway: films, nieuws

 

Biografie van Anne Hathaway

Anne Hathaway verscheen voor het eerste op televisie in de serie 'Get Real', van 1999 tot 2000. Vervolgens werd haar rol in de film The Princess Diaries (2001) en het vervolg daarop wereldwijd goed ontvangen. Daarna speelde ze in Nicholas Nickleby en Ella Enchanted.

Met Havoc (2005) verliet ze de vriendelijke familiefilms en verscheen meteen topless op het grote scherm, evenals in Brokeback Mountain (2005). In 2007 speelde ze de schrijfster Jane Austen in Becoming Jane.

Voor haar vertolking van Kym in Rachel Getting Married ontving Hathaway haar eerste Oscarnominatie. In 2009 keerde ze toch weer terug naar de makkelijke komedies en speelde ze in Bride Wars, samen met Kate Hudson.

Trivia over Anne Hathaway

Anne Hathaway's favoriete actrices zijn Cate Blanchett, Sigourney Weaver en Michelle Pfeiffer.

Haar moeder is theateractrice, één van haar broers is schrijver en de andere broer is acteur.

Door Hathaways aderen loopt Frans, Iers, Duits en Amerikaans bloed.

Anne Hathaway In het nieuws

Anne Hathaway wil Princess Diaries 3

16-3-2016 Anne Hathaway zou wel oren hebben naar een derde deel van The Princess Diaries. Het vorige deel stamt alweer uit 2004. Hathaway is nu zwanger maar naar haar zwangerschap zou er gefilmd kunnen worden, aldus regisseur Garry Marshall.

Speelweek 39: nu in de bioscoop

23-9-2015 Het Nederlands Film Festival begint deze week maar in de rest van het land komen er ook nog films uit. Deze week zijn het er zes en de film van de week is 45 Years.

Anne Hathaway in monsterfilm

12-5-2015 Anne Hathaway gaat een rol spelen in Colossal, een film van Nacho Vigalondo. Hathaway speelt een vrouw die zich op een vreemde manier aangetrokken voelt tot een groot monster en met haar gedachten invloed heeft op destructieve gebeurtenissen.

Anne Hathaway vervangt Reese Witherspoon

10-2-2014 Anne Hathaway gaat de hoofdrol spelen in de film The Intern. Zij vervangt daarbij Reese Witherspoon. De film gaat over een zakenvrouw die een bejaarde stagiair (Robert De Niro) krijgt.

Anne Hathaway en Chloe Moretz spelen zussen in Laggies

24-1-2014 Anne Hathaway en "Chloe Moretz" zullen samen te zien zijn in de film Laggies, een komedie waarin Anne Hathaway een huwelijksaanzoek krijgt van Sam Rockwell en er vervolgens vandaar gaat met haar zus (Moretz).

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Anne Hathaway Feiten

Anne Hathaway in Armageddon Time
acteur, producent, stemacteur
Geboren 12-11-1982
Anne Hathaway begon haar filmcarrière als prinsesje, in The Princess Diaries. Een paar jaar later nam ze serieuzere rollen aan en in 2008 kreeg ze een Oscarnominatie voor haar rol in Rachel Getting Married.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

164 films in Amsterdam deze week

164 films in Amsterdam deze weekVandaag wordt er in Amsterdam maar liefst 449 keer een film vertoond.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl