compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Dark Waters

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGrof taalgebruikAngst

Pitch van Dark Waters

Mark Ruffalo (Robert Bilott)

Mark Ruffalo (Robert Bilott)

Delen op facebook
Dark Waters
Nederlandse première: 23-1-2020
Verenigde Staten, 2019, 126 min,

Een bedrijfsadvocaat voert een rechtszaak aan tegen een chemisch bedrijf dat een lange geschiedenis van vervuiling blootlegt.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Dark Waters trailer en bijzonderheden

De film is voor drie awards genomineerd waarvan twee bij de Satellite Awards. Mark Ruffalo werd hierbij genomineerd voor de 'Best Actor in a Motion Picture, Drama' award en kwamen Matthew Michael Carnahan, Mario Correa en Nathaniel Rich in aanmerking voor de 'Best Screenplay, Adapted' award.

Trailer van Dark WatersBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Dark Watershttps://i1.ytimg.com/vi/y4uHcpMXlos/hqdefault.jpg2019-12-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Dark Waters heeft een paar grote acteurs en actrices weten te vinden voor hun rollen. Zo speelt Anne Hathaway de rol van Sarah Bilott. Hathaway heeft een grote naam voor zichzelf opgebouwd over de afgelopen jaren. Zo is bekend van haar welbekende rol als Fantine in Les Misérables (2012), waarin ze het beroemde nummer 'I Dreamed a dream' zong. Ook speelde ze de hoofdrol in The Princess Diaries (2001), de film waardoor ze doorbrak in de filmindustrie, en vertolkte ze de rol van White Queen in Alice in Wonderland (2010) en Alice: Through the Looking Glass (2016).

Ook Mark Ruffalo, die de rol van Robert Bilott speelt in Dark Waters, is wel bekend in de film wereld. In de Marvel films nam hij de rol van Bruce Banner / The Hulk aan in onder andere The Avengers (2012), Thor: Ragnarök (2017) en Avengers: Endgame (2019). Ook had hij een rol in Now You See Me (2013) en Begin Again (2013).

Regisseur Todd Haynes heeft al aardig wat films op zijn naam staan. Zo regisseerde hij de hitfilm Carol (2015) en Far from Heaven (2002).

Dark Waters - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dark Waters in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar®genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscar®winnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Productiemaatschappij: Killer Films, Participant

Cast & Regisseur

Mark Ruffalo

Robert Bilott
Anne Hathaway

Sarah Bilott
Tim Robbins

Tom Terp
Bill Pullman

Harry Dietzler
Bill Camp

Wilbur Tennant
Todd Haynes

Regisseur

Nieuws over Dark Waters