compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Tim Robbins

Tim Robbins

Tim Robbins: films, nieuws

 
Biografie van Tim Robbins
Geena Davis en Tim Robbins in Marjorie Prime
Geena Davis en Tim Robbins in Marjorie Prime
Tim Robbins werd geboren in Californië maar groeide op in New York. Nadat hij in 1981 slaagde voor zijn eindexamen werd hij lid van een experimentele theatergroep.

Vanaf 1984 maakte hij verschillende TV-films en in 1986 speelde hij de rol van Merlin in de kaskraker Top Gun. In de jaren daarna speelde Robbins nog in de films "Cadillac Man" (1990) met Robin Williams en The Player (1992) met "Whoopie Goldberg". Het grote succes voor Tim Robbins liet echter op zich wachten tot 1994 toen hij samen met Morgan Freeman in The Shawshank Redemption speelde. Deze film ontving zeven Oscarnominaties en is een echte klassieker geworden.

Meer recentelijk speelde Robbins nog in Mystic River (2003) en "War of Worlds" (2005). In Catch a Fire (2006) speelt hij een politieagent tijdens het apartheidsregime in Zuid-Afrika.
Trivia over Tim Robbins
Heeft twee zonen: Miles en Jack Robbins.

Begon met acteren op zijn twaalfde.
Tim Robbins In het nieuws

Speelweek 46: nu in de bioscoop

11-11-2015 Het is weer woensdag en dat betekent dat we de nieuwe films van deze week op een rij zetten. Het zijn er deze week zeven en de film van de week is The End of the Tour.

Tim Robbins regisseert Man Under

8-11-2012 Tim Robbins is vooral bekend als acteur maar tevens actief als regisseur. Vandaag is bekend geworden dat hij de film Man Under gaat regisseren. Michelle Pfeiffer en "Chloe Moretz" zullen in de film te zien zijn. Ook Robbins zelf speelt een rol.

Laatste filmnieuws
Tim Robbins Feiten
Tim Robbins in Catch a Fire© (c) 2006 Focus Features
acteur, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 16-10-1958
Tim Robbins groeide op in New York en begon met acteren in het theater. Hij werd beroemd door zijn rol in de filmklassieker The Shawshank Redemption (1994).
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
163 films in Amsterdam deze week
163 films in Amsterdam deze weekDe laatste filmvertoning in Amsterdam is vanavond om 22:55 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl