compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 1-12 t/m 7-12
Film van de week!
MENU

Mystic River

****1/2
Waardering: 4.3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweld

Pitch van Mystic River

Mystic River 1

Mystic River 1

Delen op facebook
Mystic River
Nederlandse première: 23-10-2003
Australië, Verenigde Staten, 2003, 138 min,

De jeugdvrienden Jimmy Marcus (Penn), Sean Devine en Dave Boyle komen na jaren weer samen omdat de oudste dochter van Jimmy is overleden. Jimmy zit bij de politie en is met een zaak bezig, waarbij de opgekropte woede - die hij bij zich draagt in verband met het overlijden van zijn dochter - naar boven komt.

bijzonderheden

Gebaseerd op de gelijknamige roman van Dennis Lehane. Winnaar van de Gouden Koets (een prijs alleen voor regisseurs) op het filmfestival van Cannes (2003). Sean Penn en Tim Robbins kregen voor hun rollen ieder een Golden Globe én een Oscar (2004).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Clint Eastwood regisseerde eerder o.a. ook Play Misty for Me (1971), The Outlaw Josey Wales (1976), Bird (1988), "The Rookie" (1990), Unforgiven (1992) en Space Cowboys (2000).

Recensies van Mystic River

Mystic River - Bioscopen, Tijden & Tickets

Mystic River in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Cinergia, Fox-Warner, Malpaso Productions, NPV Entertainment, Sandrew Metronome Distribution, Sandrew Metronome Distribution Sverige AB, Village Roadshow Pictures, Warner Bros.

Cast & Regisseur

Sean Penn

Jimmy Markum
Laurence Fishburne

Whitey Powers
Tim Robbins

Dave Boyle
Kevin Bacon

Sean Devine
Laura Linney

Annabeth Markum