compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Clint Eastwood

Clint Eastwood

Clint Eastwood: films, nieuws

 

Biografie van Clint Eastwood

Clint Eastwood in The Mule
Clint Eastwood in The Mule
Clint Eastwood werd in 1930 in San Fransisco geboren als zoon van een staalbewerker. Hij verliet het Los Angeles College vervroegd en vond werk in B-films totdat hij in 1959 zijn eerste doorbraak had met de televisieserie 'Rawhide'. Met zijn rol in The Good, The Bad and The Ugly in 1966 werd hij een internationale ster.

In 1971 speelde hij in de thriller Play Misty for Me. Zijn rol als keiharde politie inspecteur in Dirty Harry bezorgde hem veel faam. Er volgden nog vier andere Dirty Harry films en de zesde is op dit moment in de maak. Alle Dirty Harry films hadden veel succes. Eastwood speelde vervolgens in komedies als Every Which Way But Loose en in thrillers als Escape from Alcatraz.

In 1992 maakte hij zijn eigen western, Unforgiven, waarvoor hij een Oscar ontving. De films die hij daarop maakte waren goed, maar geen van allen waren een groot succes. In 2004 ontving hij wel weer een prijs voor zijn film Million Dollar Baby.

Trivia over Clint Eastwood

Clint Eastwoods naam is een anagram van 'old west action', wel toepasselijk voor zijn rollen in westerns.

Eastwood heeft zeven kinderen bij vijf verschillende vrouwen.

Hij is een groot liefhebber van jazz muziek.

Clint Eastwood In het nieuws

© 2015 Warner Bros. Entertainment Inc. All Rights Reserved.

Speelweek 36: nieuw in de bios!

7-9-2016 Het is weer woensdag en dan zet BiosAgenda.nl altijd de nieuwste films van de week op een rijtje. Deze week zijn het er zes en de film van de week is Sully.

Het vliegtuig op de rivier

Clint Eastwood maakt film over Hudson landing

3-6-2015 Clint Eastwood heeft bekend gemaakt dat hij een film gaat maken over Chesley Sullenberger, de piloot die een vliegtuig wist te landen op de Hudson rivier in New York.

TM and © 2014 Twentieth Century Fox Film Corporation. All Rights Reserved. Not for Sale or Duplication.

Speelweek 15: nu in de bioscoop

8-4-2015 Iedere week presenteert BiosAgenda een handig overzicht van nieuwe films die uitkomen. Deze week zijn het er zes en de film van de week is de Nicholas Sparks verfilming The Longest Ride.

Speelweek 25: nieuw in de bioscoop

18-6-2014 We hebben deze week wederom een mooi volle speelweek! Acht nieuwe films komen er deze week uit in de bioscoop. De film van de week is Transcendence.

TV-tip: Million Dollar Baby, 20:30 op RTL8

29-10-2013 Een jonge vrouw is vastbesloten professioneel bokser te worden en wil de top bereiken. Ze stuit daarbij op behoorlijk wat tegenstand van haar mannelijke collega's. Twee ex-boksers die een fitness centrum in L.A. runnen zien haar wel zitten en helpen haar op weg. Met Clint Eastwood en Morgan Freeman.

<  1234  >
Laatste filmnieuws

Clint Eastwood Feiten

acteur, musicus, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 31-5-1930
Clint Eastwood werd bekend door zijn rol in "The God, the Bad and the Ugly" in 1966. Hij is een levende legende en staat bekend als de icoon van macho filmsterren.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+