compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 2-4 t/m 8-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Deze week in première: speelweek 48

Deze week in première: speelweek 48

Typende secretaresses, geesten, grotten en tijdreizigers: het is een bonte verzameling films die uitkomt deze week. We zetten ze weer op een rij. De film van de week is Cloud Atlas.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het is niet zo makkelijk uit te leggen waar Cloud Atlas over gaat. Het boek van de Britse auteur David Mitchell, waar de film op gebaseerd is, werd onverfilmbaar genoemd.

Zes verschillende verhaallijnen spelen zich af in verschillende tijden en plaatsen, van 1850 tot de verre toekomst. Toch hebben de verhalen allemaal met elkaar te maken. De kleine daden van de een kunnen grote gevolgen hebben voor de ander. Het resultaat is een ambitieuze, misschien wel pretentieuze film. De regie van de film is van Lana Wachowski, Andy Wachowski (bekend van The Matrix) en Tom Tykwer die onder andere Lola Rennt en Drei op zijn naam heeft staan.

Nog een ingewikkeld plot: in 2072 heeft de maffia een creatieve manier gevonden om iemand te liquideren. Ze sturen diegene 30 jaar terug in de tijd waar hij omgebracht wordt door een Looper. Joe (Joseph Gordon-Levitt) is zo'n Looper. Zijn nieuwe doelwit (Bruce Willis) blijkt een toekomstige versie van hemzelf te zijn.

Willis en Gordon-Levitt spelen dus dezelfde persoon: om ze op elkaar te laten lijken moest Gordon-Levitt uren in de make-up zitten.

Dan de fraaie animatie Rise of the Guardians: de boosaardige geest Pitch bedreigt de aarde en de Kerstman, de Paashaas, de Tandenfee en het Zandmannetje moeten hem stoppen. Ze roepen de hulp in van Jack, een jongen die tot dan toe geen zorgen heeft gekend.

De Nederlandstalige versie van de film heet De Vijf Legendes (NL). Beide versies zijn ook in 3D te zien.

Le magasin des suicides is gebaseerd op de zwarte komedie van Jean Teulé uit 2006. In een stad waarin alleen maar depressieve mensen leven, is een lichtpuntje: de zelfmoordwinkel. Voor de echt wanhopige is dit de perfecte uitweg en ze worden graag geholpen door Michima en Lucrèche. Maar dan wordt Alan geboren en deze jongen kan wel de vrolijke kant van het leven zien.

Nog een Franse titel: Populaire. Het is 1958 en Rose Pamphyle lijkt voorbestemd voor een saai huisvrouwen bestaan. Ze denkt daar zelf echter anders over en gaat solliciteren bij een verzekeringsmaatschappij. Tijdens het sollicitatiegesprek blijkt dat ze enorm snel kan typen. Ze wordt aangenomen onder voorwaarde dat ze mee doet aan typewedstrijden. Haar baas Louis wordt haar coach. Rose heeft veel succes in de wedstrijden en Louis ontwikkelt steeds meer gevoelens voor haar.

Werner Herzog kennen we als regisseur van The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans en Rescue Dawn. Toch waagt hij zich regelmatig aan de documentaire. Cave of Forgotten Dreams gaat over de grotten bij het Franse Chauvet. Hier werden in 1994 de oudste grotschilderingen ter wereld ontdekt. Deze kunstwerken zijn 32.000 jaar oud. Werner Herzog filosofeert over de kunstenaars uit die tijd. De film is opgenomen met speciaal ontworpen 3D-camera's.

Clint Eastwood is de laatste tijd vooral actief als regisseur. De laatste keer dat we hem zagen acteren was in Gran Torino in 2008. Nu acteert hij echter weer in het drama Trouble with the Curve: Hij speelt een honkbal-scout die de veranderingen in de sport eigenlijk niet meer bij kan houden. Hij gaat nog een keer voor zijn werk op reis en zijn dochter gaat met hem mee.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.