compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 25: nieuw in de bioscoop

Speelweek 25: nieuw in de bioscoop

18-6-2014 We hebben deze week wederom een mooi volle speelweek! Acht nieuwe films komen er deze week uit in de bioscoop. De film van de week is Transcendence.

Delen op facebook

In Transcendence volgen we Will Caster (Johnny Depp). Hij is een controversiële wetenschapper op het gebied van kunstmatige intelligentie. Hij wordt bedreigd door anti-technologische extremisten die zijn werk willen stoppen. Ironisch genoeg wordt door hun toedoen zijn bewustzijn geüpload in een computersysteem.

Wally Pfister maakt hier zijn regiedebuut. Hij werkte hiervoor veel samen met Christopher Nolan als cameraman.

Deux jours, une nuit is de nieuwste film van de Dardenne-broers. De film ging eerder in premiere op het filmfestival van Cannes en is nu ook hier te zien. Sandra heeft een weekend de tijd om haar collega's te overtuigen hun bonus in te leveren. Dit is de enige manier waarop zij zelf haar baan kan behouden. Sandra moet al haar collega's langs om hun persoonlijk te vragen hun bonus in te leveren. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot.

Zie hier ons interview met de Dardenne broers over deze film.

Voor de jeugd is er Heksen Bestaan Niet: De dertienjarige Katie heeft een geheim: ze beschikt al haar hele leven over bijzondere krachten. Wanneer Katie op haar verjaardag een amulet cadeau krijgt van beste vriend Roy lijken haar krachten toe te nemen. Al snel bevindt ze zich ineens middenin een epische strijd tussen een goedaardige heksenkring en een gevaarlijke toverkol.

BiosAgenda was tijdens de opnames van deze film aanwezig. Dat setverslag zie je hier!

Ook leuk voor kinderen is Pieter Post: de Film (NL). Dit is een nieuwe variant van de bekende stopanimatie Pieter Post uit de jaren '80. Deze nieuwe film is met de computer geanimeerd.

Pieter Post neemt deel aan een talentenjacht en schopt het aardig ver in de competitie. Tijdens zijn afwezigheid nemen robots de posterij over. De 3000 robots hebben echter niet het beste met het dorp voor. De stem van Pieter Post wordt ingesproken door nieuwslezer Jan de Hoop.

Bij Jersey Boys zullen de meeste mensen denken aan de musical maar er is nu ook een filmversie geregisseerd door niemand minder dan Clint Eastwood: Jersey Boys vertelt het verhaal van vier jongemannen die opgroeien in een slechte buurt. Ze richten de groep The Four Seasons op waarmee ze wereldwijd succes boeken. Aan de hand van hun liedjes zien we hoe de band zijn ups en downs beleeft.

Nog meer muziek in Walking on Sunshine: Maddie reist af naar Italie om te trouwen met de mooie Raf. Haar zus Taylor komt ook en komt er daar achter dat Raf haar oude vakantiegeliefde is, en de liefde van haar leven.

Deze film wordt begeleid door verschillende pophits uit de jaren tachtig waaronder uiteraard Walking on Sunshine. Verder horen we onder andere Eternal Flame en Girls Just Wanna Have Fun.

Dan serieus werk met Das Wochenende: Voormalig Rode-Legerfractie terrorist Jens Kessler is net vrijgelaten uit de gevangenis. Zijn eerste vrije weekend besteedt hij met vrienden uit zijn verleden. Tussen die vrienden zitten ook zijn oude liefde Inga en haar man. De vijandigheid tussen de twee mannen wordt steeds groter.

Jens Kessler wordt hier sterk neergezet door Sebastian Koch.

We sluiten af met We Are What We Are, een remake van een Mexicaanse horrorfilm.
De Parkers lijken een doodgewoon gezin. Vader Frank maakt als hoofd van het gezin echter de dienst uit en hij wil koste wat het kost de gebruiken van zijn voorouders in stand houden. De autoriteiten dreigen echter achter het geheim van de Parkers te komen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.