compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 61ste editie Cannes filmfestival

61ste editie Cannes filmfestival

Cannes filmfestival met o.a. film van Clint Eastwood en de nieuwe Indiana Jones.

16-5-2008 Eergisteren is het filmfestival in Cannes weer van start gegaan. Tot 25 mei worden nieuwe films vertoond. Op het festival zullen onder andere films van Clint Eastwood en Fernando Meirelles strijden om de Palme d'Or. De voorzitter van de jury is Sean Penn.

Delen op facebook

Woensdag 14 mei is de 61ste editie van het filmfestival in Cannes begonnen. Tot 25 mei worden in de stad aan de Middellandse Zee nieuwe films vertoond. Gisteravond ging het festival van start met Blindness van de Braziliaanse regisseur Fernando Meirelles. Hij maakte hiermee een verfilming van 'De Stad der Blinden' van schrijver José Saramago. De hoofdrol wordt vertolkt door Julianne Moore.

Enkele andere films die meedingen naar de prijzen zijn het tweeluik Che, bestaande uit de films Guerrilla en The Argentine over het leven van Che Guevara, met Benicio Del Toro in de hoofdrol; L'échange van Clint Eastwood, over de verdwijning van een zoon; Linha de Passe van onder ander Walter Salles, bekend van The Motorcycle Diaries en Synecdoche, New York van Charlie Kaufman, de regisseur van Eternal Sunshine of the Spotless Mind en Being John Malkovich. Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull zal zijn première beleven op het festival, maar zal niet meedingen naar de Palme d'Or .

De voorzitter van de jury is dit jaar regisseur en acteur Sean Penn, bekend van de recente film Into the Wild. Ook actrice Natalie Portman van The Other Boleyn Girl en regisseur Marjane Satrapi van de animatiefilm Persepolis zullen hun stem laten horen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.