compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 11 2009

Box Office Update - week 11 2009

Gewoon door blijven winkelen

17-3-2009 Confessions of a Shopaholic staat deze week op de eerste plaats in de Box Office. De film over de failliete winkelverslaafde Becky was afgelopen weekend favoriet bij waarschijnlijk vele kredietcrisisslachtoffers.

Delen op facebook

Afgelopen weekend hield Nederland massaal zijn hart op bij Confessions of a Shopaholic, over de aan winkelen verslaafde en tevens aan vele schulden lijdende Becky. Zou de populariteit van de romantische komedie iets met de huidige kredietcrisis te maken hebben?

Op de tweede, derde en vierde plaats staan achtereenvolgens Slumdog Millionaire, Marley & Me en Watchmen. Op de vijfde, zesde en zevende plaats drie nieuwkomers. Het publiek gruwelde in vrij grote getale bij de levensechte beelden van My Bloody Valentine 3D. Clint Eastwood schitterde nog één keer op het grote doek in zijn zelf geregisseerde Gran Torino en behaalde hiermee de zesde plaats. Role Models met de brokkenpiloten Paul Rudd en Seann William Scott schopte het tot de zevende plaats.

The Curious Case of Benjamin Button daalde flink van de vierde naar de achtste plaats. Bolt zakte ook vier plaatsen en belandde op nummer negen. Hondenhotel daalde nog één plek naar de tiende plaats.

Deze week is Daniel Craig, de huidige James Bond, te zien als één van de ontsnapte Joodse broers ten tijde van het naziregime in Defiance. Keira Knightley schittert in The Duchess de als achttiende eeuwse aristocraat Georgina, hertogin van Devonshire. Benicio Del Toro ontving o.a. de prijs voor beste acteur op het Cannes Filmfestival 2008 voor zijn vertolking van Che Guevarra. Deze week komt deel 1, The Argentine, uit van de tweedelige biopic over het leven van de Spaanse held.

Ook een Nederlandse film deze week; in Bollywood Hero wordt onze oer-Hollandse acteur Egbert Jan Weeber verliefd op een Bollywoodster. Ten slotte krijgen de bezoekers van "La vie moderne" een kijkje in het leven van de laatste échte boeren in Frankrijk.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.