compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 16-9 t/m 22-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 36: nieuw in de bios!

Speelweek 36: nieuw in de bios!

Het is weer woensdag en dan zet BiosAgenda.nl altijd de nieuwste films van de week op een rijtje. Deze week zijn het er zes en de film van de week is Sully.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Sully gaat over piloot Chesley 'Sully' Sullenberger, gespeeld door Tom Hanks. Hij wist in 2009 met een miraculeuze actie een defect vliegtuig te landen op de Hudson rivier waardoor hij het leven redde van iedereen aan boord. Hij wordt onthaald als een held maar een onderzoek dreigt zijn reputatie te vernietigen.

Deze film is geregisseerd door Clint Eastwood. Zijn vorige regieklus was American Sniper.

Dan Sausage Party, een animatiefilm die zeker niet is geschikt voor kinderen! Een worstje komt erachter dat hij, en alle andere boodschappen, opgegeten zullen worden. Hij komt in opstand en organiseert een vlucht samen met de andere boodschappen.

Seth Rogen heeft acht jaar lang geprobeerd deze film van de grond te krijgen. Het lukte steeds niet om dat studio's huiverig waren voor de volwassen inhoud.

In Adios Amigos willen drie gehandicapten naar Salou omdat ze ook wel eens iets met een meisje willen doen. Ze strikken verzorgster Lub om hen naar Spanje te rijden. Daar aangekomen blijken de drie toch minder onafhankelijk dan ze hoopten.

Deze film is een remake van de Belgische film Hasta la Vista!. De Nederlandse versie is onder handen genomen door scenarist Anne Barnhoorn.

Wil je de foto's van de premiere zien? Klik dan hier!

Mensen die zin hebben in een actiefilm kunnen naar Blood Father met Mel Gibson in de hoofdrol. John Link komt na jaren weer uit de gevangenis. Hij wordt herenigd met zijn dochter. Zij wordt echter achterna gezeten door een gevaarlijke bende. John moet tot het uiterste gaan om zijn dochter te beschermen.

Erg mooi is L'avenir. Nathalie (Isabelle Huppert) werkt als professor in Parijs. Ze heeft een vol leven met haar gezin, haar werk en haar bezitterige moeder. Op een dag vertelt haar man haar dat hij haar verlaat voor een jongere vrouw. Nathalie moet haar leven opnieuw zien in te richten.

Deze film won de Zilveren Beer voor de beste regisseur op het filmfestival van Berlijn.

We sluiten af met Bodkin Ras, winnaar van de FIPRESCI prijs op het filmfestival van Rotterdam. Een jonge crimineel is op de vlucht en komt terecht in een Schots stadje. Hij lijkt snel te worden geaccepteerd door de bewoners van het stadje, die zo hun eigen sores hebben. Maar dan komt zijn verleden hem achtervolgen.

Alle dorpelingen spelen zichzelf. Hun echte achtergronden zijn vermengd met het fictieve gedeelte van de film waardoor er een soort mengvorm ontstaat van documentaire en fictie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.