compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 10/ 2009

Box Office Update - week 10/ 2009

Watchmen verovert eerste plaats

10-3-2009 Watchmen behaalt deze week met een opbrengst van bijna 450 duizend euro de eerste plaats. De actiefilm wordt op de voet gevolgd door de komedie Marley & Me.

Delen op facebook

Slumdog Millionaire moet deze week twee plaatsen inleveren. De eerste en tweede plaats gaan naar Watchmen en Marley & Me. Het bioscoopbezoek heeft zich afgelopen weekend bijna evenredig verdeeld onder de op een strip gebaseerde actiefilm en de op een bestseller gebaseerde komedie.

Onder Slumdog Millionaire staat The Curious Case of Benjamin Button op de vierde plaats. Bolt is drie plaatsen gezakt naar de vijfde en Spion van Oranje moest het bekopen met twee plaatsen. Valkyrie behoudt zijn zevende plaats, Kikkerdril en Hondenhotel zakken drie plaatsen en belanden op de achtste en negende plaats. Traitor sluit het rijtje af.

De kredietcrisis heeft ook filmland bereikt. Vanaf donderdag zal in tachtig zalen de komedie Confessions of a Shopaholic draaien. Een aan winkelen verslaafd meisje zit tot over haar oren in de schuld. Maar in films komt het natuurlijk altijd goed, zo ook in deze film. Er kan flink worden gelachen bij Role Models, over een tweetal dat van de ene in de andere ramp verzeild raakt.

"Dustin Hoffman" en "Emma Thompson" vinden elkaar in het romantische drama Last Chance Harvey, ze werden beiden genomineerd voor een Golden Globe voor hun rol. "Clint Eastwood" speelt in zijn drama over een oorlogsveteraan Gran Torino zelf de hoofdrol. Hij ontving een Oscar voor zijn acteerwerk. Een beetje later dan het hoort, komt donderdag My Bloody Valentine 3D uit. Misschien maar goed ook, want dit is niet bepaald een romantische film om je meisje mee te verblijden...

Ten slotte komt deze week nog de voor het competitieprogramma van het filmfestival in Cannes geselecteerde film Two Lovers uit met "Joaquin Phoenix" en "Gwyneth Paltrow". En de winnaar van de juryprijs op het Cannes filmfestival 2008 Tokyo Sonata, over een uit elkaar vallende Japanse familie, siert het scherm .


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.