compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 15: nu in de bioscoop

Speelweek 15: nu in de bioscoop

Iedere week presenteert BiosAgenda een handig overzicht van nieuwe films die uitkomen. Deze week zijn het er zes en de film van de week is de Nicholas Sparks verfilming The Longest Ride.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In The Longest Ride maken we kennis met Luke en Sophia. Hij wil zijn comeback maken in de rodeo wereld terwijl zij naar New York wil verhuizen om daar te gaan werken in de kunstwereld. De relatie komt onder spanning te staan totdat ze Ira ontmoeten, een oudere man die vertelt over de liefde van zijn leven.

Luke wordt gespeeld door Scott Eastwood, de zoon van Clint Eastwood.

Voor het ruwere werk moet je bij Son of a Gun zijn. De 19-jarige JR komt in de gevangenis terecht waar hij de beruchte crimineel Brendan Lynch helpt te ontsnappen. Als dank wordt JR opgenomen in de bende van Lynch en raakt hij betrokken bij een overval die miljoenen moet op leveren. De operatie loopt echter niet zoals gepland.

Deze film komt uit Australië en valt in de filmtraditie van dat land: harde en ruwe films.

Iets compleet anders is Frank: Jon is een jonge muzikant. Hij wordt lid van een band geleid door Frank, een excentrieke man met een gigantisch poppenhoofd op dat hij nooit afzet. Zijn nieuwe band brengt hem uiteindelijk naar het SXSW festival in Texas.

Het personage Frank en het uiterlijk van zijn hoofd is gebaseerd op dat van Frank Sidebottom, een typetje van de komiek Chris Sievey.

Wil je weten wat onze recensent van deze film vond? Lees dan hier zijn recensie!

Mooi is Le dernier coup de marteau: Victor woont met zijn moeder in een caravan en vindt dat hij geen vader nodig heeft. Zijn vader is een bekend dirigent en als Victor hoort dat hij in de buurt zal optreden wil hij zijn vader toch leren kennen.

Regisseur Alix Delaporte maakte eerder de film Angèle et Tony. Ook in die film speelde Clotilde Hesme de hoofdrol.

We blijven in Frankrijk voor Les héritiers: geschiedenislerares Guéguen staat al meer dan twintig jaar met veel bevlogenheid voor de klas. Als ze een voor een zeer moeilijke klas terecht komt laat ze hen een project doen over de kinderen die omkwamen bij de Holocaust. De klas en de schooldirectie werken tegen maar mevrouw Guégen zet door.

De pas 21-jarige Ahmed Dramé is niet alleen een van de acteurs in de film. Hij schreef ook deels het scenario wat hij baseerde op zijn eigen ervaringen.

We sluiten af met Torn: de moeders Lea en Maryam vinden troost bij elkaar als hun zonen omkomen bij dezelfde gasexplosie. Als echter blijkt dat het een terreurdaad was, verdenkt de blanke Lea al snel de zoon van de Pakistaanse Maryam. De vriendschap verandert al snel in een ruzie, met de media als lachende derde. Terwijl de vriendschap ineen stort, wordt de zaak onderzocht door de FBI.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.