compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU

Richard Jewell

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Richard Jewell

Paul Walter Hauser (Richard Jewell)

Paul Walter Hauser (Richard Jewell)

Delen op facebook
Richard Jewell
Nederlandse première: 5-3-2020
Verenigde Staten, 2019, 131 min,
Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd.

Richard Jewell trailer

Trailer van Richard JewellBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Richard Jewellhttps://i1.ytimg.com/vi/JZs_XBi_05s/hqdefault.jpg2019-10-14

Richard Jewell - Bioscopen, Tijden & Tickets

Richard Jewell in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd. “Er ligt een bom in Centennial Park. Jullie hebben dertig minuten.” Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Hij wordt door zowel pers als publiek aan de schandpaal genageld en zijn leven wordt verwoest. Jewell roept de hulp in van de onafhankelijke anti-establishment-advocaat Watson Bryant en houdt vol dat hij onschuldig is. Maar als Bryant probeert de naam van zijn cliënt te zuiveren, wacht hem een zware strijd tegen de gecombineerde krachten van de FBI en de lokale autoriteiten. Terwijl hij Richard er ondertussen van tracht te weerhouden de mensen te vertrouwen die erop uit zijn hem kapot te maken.

Productiemaatschappij: 75 Year Plan Productions, Appian Way, Misher Films, The Malpaso Company, Warner Bros.

Huidige prijsvraag

Cast & Regisseur

Sam Rockwell

Watson Bryant
Olivia Wilde

Kathy Scruggs
Kathy Bates

Bobi Jewell
Jon Hamm

Tom Shaw
Paul Walter Hauser

Richard Jewell