compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Richard Jewell

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van Richard Jewell

Paul Walter Hauser (Richard Jewell)

Paul Walter Hauser (Richard Jewell)

Delen op facebook
Richard Jewell
Nederlandse première: 5-3-2020
Verenigde Staten, 2019, 131 min,

Richard Jewell is een bewaker die tijdens de Olympische Spelen van 1996 een rugzak met een bom ontdekt. Hij alarmeert de politie en weet duizenden levens te redden. Al snel meent de FBI en de media dat hij de aanslagpleger is. Ten einde raad huurt hij de anarchistische advocaat Watson Bryant in.

Bekijk bij:

meJaneNETFLIXAmazon Prime Video

Richard Jewell trailer en bijzonderheden

De film is deels gebaseerd op het boek 'The Suspect' van de hand van Kent Alexander (toen advocaat voor het district Georgia) en Kevin Salwen (een redacteur van de Wall Street Journal in de jaren '90).
Paul Walter Hauser kwam 15 kilo aan voor deze rol.

Trailer van Richard JewellBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Richard Jewellhttps://i1.ytimg.com/vi/JZs_XBi_05s/hqdefault.jpg2019-10-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Clint Eastwood heeft eerder laten zien wat er gebeurd met een onschuldige die het moet opnemen tegen de media en de overheid in True Crime (1999), Mystic River (2003), Changeling (2008) en Sully (2016).
Paul Walter Hauser speelde eerder in BlacKkKlansman (2018) en I, Tonya (2017).

Richard Jewell - Bioscopen, Tijden & Tickets

Richard Jewell in de bioscoop

Wil je Richard Jewell zien? Koop of huur de film hier:


meJane NETFLIX Amazon Prime Video

De bewaker Richard Jewell redt duizenden levens van een exploderende bom op de Olympische Spelen van 1996, maar al wordt hij door de FBI en de pers verdacht van terrorisme.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd.

Richard Jewell, geregisseerd door Clint Eastwood, is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en laat zien wat er gebeurt als de waarheid het slachtoffer wordt van wat als feit wordt gepresenteerd. “Er ligt een bom in Centennial Park. Jullie hebben dertig minuten.” Richard Jewell wordt wereldwijd bekend als de beveiliger die bij de bomaanslag in Atlanta in 1996 het explosief vindt. Dankzij zijn snelle handelen worden talloze levens gered. Maar binnen een paar dagen wordt de man die zo graag politieagent was geworden de belangrijkste verdachte van de FBI. Hij wordt door zowel pers als publiek aan de schandpaal genageld en zijn leven wordt verwoest. Jewell roept de hulp in van de onafhankelijke anti-establishment-advocaat Watson Bryant en houdt vol dat hij onschuldig is. Maar als Bryant probeert de naam van zijn cliënt te zuiveren, wacht hem een zware strijd tegen de gecombineerde krachten van de FBI en de lokale autoriteiten. Terwijl hij Richard er ondertussen van tracht te weerhouden de mensen te vertrouwen die erop uit zijn hem kapot te maken.

Productiemaatschappij: 75 Year Plan Productions, Appian Way, Misher Films, The Malpaso Company, Warner Bros.

Cast & Regisseur

Sam Rockwell

Watson Bryant
Jon Hamm

Tom Shaw
Olivia Wilde

Kathy Scruggs
Kathy Bates

Bobi Jewell
Paul Walter Hauser

Richard Jewell

Nieuws over Richard Jewell